CS:GO

PŘESTUPY ŽIVĚ: RobbaN končí ve FaZe, Cloud9 angažují dvojici z Natus Vincere

PŘESTUPY ŽIVĚ: RobbaN končí ve FaZe, Cloud9 angažují dvojici z Natus Vincere
3. 7. 2023
  |  

AKTUALIZUJEME ŽIVĚ | Co nejzajímavějšího se událo na poli přestupů mezi CS:GO celky na mezinárodní scéně i v česko-slovenském rybníčku?



Úterý 18. července

OFICIÁLNĚ: GamerLegion doplnili sestavu
Také poslední celek z TOP 10 světového rankingu HLTV doplnil svoji sestavu o poslední dva hráče. Posilami se stala dvojice hráčů Sebastian "volt" Maloș & Sanzhar "neaLaN" Iskhakov. První test pro celek přijde už na IEM Cologne 2023.

Více informací naleznete v článku: OFICIÁLNĚ: Do GamerLegion přichází neaLaN a volt

Pátek 14. července

OFICIÁLNĚ: Cloud9 vykoupili z NAVI dvojici Perfecto & electronic
Dlouho očekávaný přestup Perfecta s Electronicem se stal skutečností, bývalí hráči Natus Vincere posílí tým Cloud9. S novou CIS sestavou by měla severoamerická organizace útočit na pozici světových jedniček, jiná možnost pro tak nabitou sestavu zkrátka není.


OFICIÁLNĚ: RobbaN skončil v roli trenéra 
Osmatřicetiletý trenér Robert "RobbaN" Dahlström nebude nadále trénovat FaZe v roli hlavního trenéra. "Po mnoha letech trenérské práce jsem se rozhodl, že je čas přejít k další výzvě," uvedl v noci ze čtvrtka na pátek na sociálních sítích ve svém prohlášení. Za několik sezon ve FaZe dokázal přinést s týmem vítězství prakticky ze všech různých akcí nebo kontinentů, kde to šlo. Kariéru však poznamenal také Valve ban.


Středa 12. července

OFICIÁLNĚ: br0 přestupuje z Astralis Talent do Monte
Jednadvacetiletý dánský hráč Alexander "br0" Bro byl prodán z organizace Astralis, ve které nastupoval v týmu Talent, do ukrajinské organizace Monte. Ta poslední týdny na sociálních sítích naznačovala možnou posilu z Česka, které se dle všeho ovšem nerýsuje.


OFICIÁLNĚ: NEOFRAGa čeká druhé zahraniční angažmá
Po úvodním testu v podobě kvalifikace na Gamers8 se celek Into The Breach rozhodl podepsat Adama "NEOFRAG" Zouhara a Aurimase "Bymas" Pipirase. NEOFRAG do týmu přichází na pozici entry fraggera, což mu jednoznačně může pomoci v rozvoji jeho proaktivní a nebojácné hry.

Více informací naleznete v článku: NEOFRAG mění dres, upsal se čtvrtfinalistovi Majoru

OFICIÁLNĚ: fino přichází do Sampi
Na oficiální příchod náhrady za Dominika "blogg1s" Janitu si museli příznivci Sampi poměrně dlouho počkat. Teď se ale spekulace o příchodu Tomáše "fino" Bebjaka stala realitou a pod křídly organizace Jakuba Jankta nyní bude hrát kompletní slovenská reprezentace.


Úterý 11. července

OFICIÁLNĚ: Kompletní soupisku hlásí i MOUZ
Jen den po oznámení finální pětice Sprout přichází s posledním talismanem do své sestavy i další německý tým. MOUZ nově posílí hvězdný hráč akademie Jimi "Jimpphat" Salo. Teprve šestnáctiletý střelec v týmu doplní své bývalé kolegy siuhyho s xertioNem, maďarského snipera torzsiho a služebně nejstaršího frozena.

Více informací naleznete v článku: MOUZ jsou kompletní, z akademie přichází Jimpphat

Pondělí 10. července

OFICIÁLNĚ: Sprout mají kompletní soupisku

Německá organizace Sprout zkompletovala svoji CS:GO soupisku. Do ní přichází nový hráčími, kterými jsou mj. Ihor "⁠w0nderful⁠" Zhdanov nebo Olle "⁠spooke⁠" Grundström. Trenérem zůstává třiatřicetiletý Dán Danny "⁠BERRY⁠" Krüger. 


Více informací neleznete v článku: Mládí vpřed! Do Sprout přichází w0nderlful nebo spooke

Neděle 9. července

OFICIÁLNĚ: npl prodán z NAVI do B8 Esports

Sedmnáctiletý Andrij "npl" Kukharsjkyj má nové angažmá. Jeho zaměstnavatel, organizace Natus Vincere, se dohodla na transferu s další ukrajinskou organizací, konkrétně s B8 Esports.



Sobota 8. července

OFICIÁLNĚ: CYPHER⁠ končí oficiálně v Into The Breach 
Organizace Into The Breach oznámila definitivní odchod hráče Cai "CYPHER" Watson. Brit by se dle spekulací měl přesunout do týmu TSM, který by měl obnovit CS:GO sekci. Jeho místo by mohl zaplnit Adam "NEOFRAG" Zouhar.


SPEKULACE: Sanzhar "neaLaN" Iskhakov by mohl posílit GamerLegion
Evropská organizace GamerLegion potřebuje doplnit sestavu o 2 jména. Jedním z nich by mohl být bývalý IGL týmů K23 nebo Evil Geniuses Sanzhar "neaLaN" Iskhakov.

Více informací neleznete v článku: Posílí GamerLegion hráčem z Evil Geniuses?

OFICIÁLNĚ: Brazilský trenér zews skončil ve Fluxo
Brazilský trenér Wilton "⁠zews⁠" Prado už není součástí organizace Fluxo, která se s ním rozloučila po 6 měsících. Během nich tým uspěl v americkém RMR a dostal se na BLAST.tv Paris Major nebo získal titul z CCT South America Series #4.

Více informací naleznete v článku: Pětatřicetiletý trenér zews skončil v organizaci Fluxo

OFICIÁLNĚ: Gabriel "⁠NEKIZ⁠" Schenato míří do 00NATION
Sedmadvacetiletý brazilský hráč Gabriel "⁠NEKIZ⁠" Schenato míří do 00NATION, která tímto přestupem zkompletovala svoji sestavu pro další část sezony. 

Pátek 7. července

OFICIÁLNĚ: Český hráč pandi7o míří do švýcarské organizace mYinsanity
Švýcarská organizace mYinsanity se vrací na esportovou scénu ve velkém stylu a oznámila rovnou akvizice do CS:GO sekce. V ní se kromě švýcarsko-německo-finské čtveřice hráčů objeví také Jan "pandi7o" Holák, který si po konci v Entropiq vyzkouší mezinárodní angažmá.


OFICIÁLNĚ: Astralis mají nového sportovního ředitele, přichází z Heroic
Dánská esportová asociace Astralis má nového sportovního ředitele. Do jednoho z nejvyšších křesel usedá Kasper Straube, jehož nástup se urychlil o několik měsíců díky dohodě s původním zaměstnavatelem, organizací Heroic.


OFICIÁLNĚ: Britský celek Endpoint je kompletní, přidává se talentovaný Maďar
Organizace Endpoint zkompletovala svoji CS:GO sestavu posledním hráčem. Nejnovější posilou se stal maďarský hráč Henrich "sl3nd" Hevesi, který přichází z MOUZ NXT.


Čtvrtek 6. července

SPEKULACE: TSM chystají návrat na CS scénu, blíží se i první trio hráčů
V posledních hodinách se objevily další spekulace, které se týkaly návratu Counter-Strike sekce do organizace TSM. Původní informace o možném dánském celku, včele s hráči, kteří historicky za TSM nastupovali, však padají. 


OFICIÁLNĚ: Fnatic mají nové posily
Organizace Fnatic oznámila akvizice do svého Counter-Strike rosteru. Tým posiluje australský In-game leader Christopher "dexter" Nong a francouzské AWP Aurélien "afro" Drapier.

Středa 5. července

OFICIÁLNĚ: David "forsyy" Bílý posiluje Entropiq!
Nečekaný přestup se zrodil na tuzemské scéně. Ze SINNERS do Entropiq míří David "forsyy" Bílý. Organizace oficiálně přestup potvrdily.

OFICIÁLNĚ: Jednadvacetiletý Sebastian "⁠volt⁠" Malos skončil v Into the Breach
Britská organizace Into the Breach se rozhodla propustit Sebastiana "⁠volt⁠" Malose a uvolnila si místo pro 5. hráče ve své sestavě.

OFICIÁLNĚ: Tiago "⁠JUST⁠" Moura podepsal smlouvu s Movistar Riders
Španělsko-portugalská organizace Movistar Riders se rozhodla angažovat jako 5. hráče Tiago "⁠JUST⁠" Moura.

OFICIÁLNĚ: Bývalý reprezentant Entropiq míří do IKLA
Makedonský hráč Zoran "xicoz" Markovski posiluje ukrajinskou organizaci IKLA, která tak postupně doplňuje svůj roster. Informace potvrdil samotný celek i hráč na sociálních sítích.


OFICIÁLNĚ: Polský hráč MICHU se vrací k aktivnímu hraní, podepsal v IKLA
Šestadvacetiletý Michał "MICHU" Müller se půl roce bez týmu vrací. Naposledy reprezentoval polský hráč Apeks, nyní si zahraje za celek IKLA. V jeho kariéře najdeme také angažmá ve Virtus.pro, Evil Geniuses nebo Team ENVY.


Úterý 4. července

OFICIÁLNĚ: Dánské AWP Nico "⁠nicoodoz⁠" Tamjidi posazen ve fnatic na lavičku
Dvaadvacetiletý dánský hráč Nico "⁠nicoodoz⁠" Tamjidi si ve fnatic sedne po roce na lavičku.

Více informací naleznete v článku: Dánský hráč nicoodoz⁠ si už za fnatic nezahraje

SPEKULACE: Kaue "⁠kauez⁠" Kaschuk by mohl zamířit do paiN
Brazilský mladíček Kaue "⁠kauez⁠" Kaschuk hrající za FURIA Academy by se mohl přesunout do organizace paiN, s největší pravděpodobností také do academy celku. Informace přinesl portál www.dust2.com.br.

OFICIÁLNĚ: tiziaN opouští definitivně BIG
Německý hráč Tizian "tiziaN" Feldbusch po necelém roce neaktivity, kdy seděl na lavičce BIG, definitivně organizaci opustil. I s touto pauzou zde strávil 5 a půl roku.


Pondělí 3. července

OFICIÁLNĚ: Do FURIA míří z Imperial také chelo
Do FURIA Esports míří také Marcelo "chelo" Cespedes, který společně s FalleNem působil v celku Imperial Esports. Pětadvacetiletý hráč kompletuje soupisku nejlepšího brazilského CS:GO celku současnosti.

Více informací naleznete v článku:  Z Imperial do FURIA kromě FalleNa míří i chelo

OFICIÁLNĚ: FalleN míří do týmu FURIA
Je definitivně hotovo a dvaatřicetiletý Gabriel "FalleN" Toledo se přesouvá z Imperial do celku FURIA. S nejlepším brazilským CS:GO celkem se bude chtít v pokročilé fázi své kariéry pokusit dosáhnout úspěchů na světové scéně.

Více informací naleznete v článku: Brazilský megadeal hotov. Gabriel

OFICIÁLNĚ: Marcelo "⁠chelo⁠" Cespedes skončil v Imperial
Během odpoledne vyšla na jedno další brazilská zpráva a aktualita. Tým Imperial opouští také pětadvacetiletý Marcelo "⁠chelo⁠" Cespedes.

Více informací naleznete v článku: Brazilské Imperial opouští i chelo

OFICIÁLNĚ: Dvacetiletý Kamil "⁠siuhy⁠" Szkaradek se vrací do MOUZ
Polský hráč Kamil "⁠siuhy⁠" Szkaradek se po zkušenosti s angažmá v GamerLegion vrací zpět do organizace MOUZ, tentokrát však ne jako člen academy celku, ale rovnou do hlavní sestavy.

Více informací naleznete v článku:  Dvacetiletý siuhy se vrací do MOUZ

OFICIÁLNĚ / SPEKULACE: FalleN skončil oficiálně v Imperial, má namířeno do FURIA?
Středoevropští fanoušci se v noci dočkali velkého brazilského oznámení. Respektive zřejmě jeho první části. Brazilský celek Imperial Esports a hráč Gabriel "FalleN" Toledo se společně rozloučili a každý se vydá svou vlastní cestou.


Sobota 1. července

OFICIÁLNĚ / SPEKULACE: fino končí v SINNERS Academy. Zamíří do Sampi?
Novinkami se nešetří ani na domácí scéně! Academy CS:GO celek organizace SINNERS Esports opouští AWP hráč Tomáš "fino" Bebjak. V souvislosti se slovenským hráčem se mluvilo o angažmá v dresu Sampi.


OFICIÁLNĚ: STYKO má nového spoluhráče! Do Apeks míří bývalý hráč BLUEJAYS
Severský celek Apeks má novou posilu do CS:GO sekce. Přichází hráč se zkušenostmi z BLUEYJAYS a balkánské scény Aleksandar "CacaNito" Kjulukoski, který bude mít za cíl nahradit Justinase "jL" Lekaviciuse.


OFICIÁLNĚ / SPEKULACE: Dvojice hráčů končí ve FURIA a míří do MIBR. Jak dopadne FalleN?
Brazilská scéna zažívá v posledních týdnech velké přesuny a spekulace o možných milionech dolarů, které se za hráče vyplácí. Oficiálně je nyní jasné, že na trase FURIA - MIBR dochází k přesunu dvojice André "⁠drop⁠" Abreu a Rafael "⁠saffee⁠" Costa. Otevřel se tak prostor pro FalleNa?





Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport