CS:GO

NAVI prodali npl. Hráčovo nové angažmá bude v B8 Esports

NAVI prodali npl. Hráčovo nové angažmá bude v B8 Esports
9. 7. 2023
  |  

Sedmnáctiletý Andrij "npl" Kukharsjkyj má nové angažmá. Jeho zaměstnavatel, organizace Natus Vincere, se dohodla na transferu s další ukrajinskou organizací, konkrétně s B8 Esports.

Andrij "npl" Kukharsjkyj si našel nové angažmá. Sedmnáctiletý Ukrajinec po konci v Natus Vincere přestupuje do ukrajinské organizac B8 Esports, která s jeho příchodem zkompletovala svoji soupisku. Ta nebyla oficiálně kompletní od dubna, kdy v ní skončil Aleksei "alex666" Yarmoshchuk.

Ukrajinský hráč toho za sebou na poli Counter-Strike nemá mnoho. Teprve v závěru roku 2021 přišel do projektu Natus Vincere Junior a v rámci academy sekce byl eskalován jeho rozvoj. Příležitost v "A" týmu dostal od vedení prakticky rok poté. Premiéra to nebyla vůbec snadná a hráč ji zažil na BLAST Premier: World Final 2023, kde z toho bylo 5. - 6. místo.

Během roku 2023 se mu, stejně jako Natus Vincere, nedařilo navázat na úspěšnou éru a získávat jeden titul za druhým. Postupně tým získal 4. - 6. místo na BLAST Premier: Spring Groups 2023, vypadl v semifinále turnajů IEM Katowice 2023, ESL Pro League Season 17 nebo IEM Rio 2023. Na BLAST.tv Paris Major 2023 z toho nakonec nebyl ani postup do play-off.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.