CS:GO
League of Legends
Zajímavosti

Astralis mají nového sportovního ředitele, přichází z Heroic

Astralis mají nového sportovního ředitele, přichází z Heroic
7. 7. 2023
  |  

Dánská esportová asociace Astralis má nového sportovního ředitele. Do jednoho z nejvyšších křesel usedá Kasper Straube, jehož nástup se urychlil o několik měsíců díky dohodě s původním zaměstnavatelem, organizací Heroic.

Organizace Astralis zažívá turbulentní časy. Původní sportovní ředitel, kterým byl více než 6 let Kasper Hvidt, skončil v červnu a náhrada měla usednout na své místo až v říjnu. V mezičase se však Kasper Straube, už aktuální sportovní ředitel Astralis, skončil v organizaci Heroic, kde zastával roli Head of Performance, a cesta do dalšího dánského kolosu byla otevřena.

"V posledních letech jsem s Kasperem úzce spolupracoval a velmi jsem ocenil jeho odhodlání, profesionální přístup a osobní rozvoj během jeho působení u nás. Nikdo nemůže popřít, že začínat jako fyzioterapeut a skončit jako sportovní ředitel je jedinečné. Jsem za Kaspera opravdu šťastný a těším se, že s ním jako s kolegou budeme dál budovat dánskou rivalitu. Ve společnosti HEROIC budeme i nadále budovat nejlepší výkonnostní tým v našem oboru a těší nás vyhlídka na příchod nových talentovaných lidí," uvedl k odchodu Kaspera Straube současný sportovní ředitel Heroic Oliver Valsgaard.

Odchod populárního člověka z organizace Heroic v komentářích na sítích oplakali nejen fanoušci, ale i další insideři, kteří jej považovali za jednoho ze strůjců dlouhodobého úspěchu dánské organizace, která se postupně vyšplhala na vrchol světového žebříčku HLTV.
Kasper Straube (druhý zleva) se svými kolegy z řad hráčů v organizaci Heroic | Zdroj: heroic.gg
"Jsem samozřejmě rád, že se vše podařilo a Kasper Straube může s okamžitou platností nastoupit na pozici sportovního ředitele naší organizace. Kasper si přináší bohaté zkušenosti ze svého působení ve společnosti Heroic, kde zastával několik funkcí, naposledy jako vedoucí výkonnostního oddělení týmu Counter-Strike. Práce, na které se v Heroicu podílel, byla působivá a já se na spolupráci s ním těším," komentoval CEO Astralis Anders Hørsholt příchod nového sportovního ředitele pro klubový web.

Pro Astralis jde o další významný posun v rámci managementu a vedení organizace. Před pár dny byl navíc povýšen také Jan Ø. Jørgensen, kterému se v posledních měsících podařil progres s academy CS:GO celkem Astralis Talent. Nově bude nyní zastávat pozici Head of Performence a bude k ruce novému sportovnímu řediteli v cestě za zlepšením pozice esportového klubu napříč hrami.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.