CS:GO

Útok na pozici světových jedniček? C9 přivádí dvojici z NaVi

Útok na pozici světových jedniček? C9 přivádí dvojici z NaVi
14. 7. 2023
  |  

Dlouho očekávaný přestup Perfecta s Electronicem se stal skutečností, bývalí hráči Natus Vincere posílí tým Cloud9. S novou CIS sestavou by měla severoamerická organizace útočit na pozici světových jedniček, jiná možnost pro tak nabitou sestavu zkrátka není.

Po odchodu Denise "electroNic" Sharipova a Ilyi "Perfecto" Zalutskyie z ukrajinské organizace Natus Vincere se okamžitě rozjela vlna spekulací, kam tato dvojice zamíří. Nejlepší možnou variantou pro případné zájemce bylo zakoupit oba hráče jako "balíček" plný chemie, zkušeností a chuti vystoupat znovu na vrchol světového žebříčku. O Perfecta již dříve měla zájem jiná severoamerická organizace, nakonec ale se svým parťákem doplní Ax1La, sh1ra a HObbita v Cloud9.

Naopak s týmem vedeným trenérem groovem se loučí IGL nafany a bývalý hráč Virtus.pro buster.  Právě odchod dvorního taktika byl teoretizován v druhé vlně spekulací, kdy fanoušci věřili, že duo z NaVi do Cloud9 zamíří. Nejprve se přitom zdálo, že si bude muset balit kufry jediný vítěz Majoru v týmu, Kazach HObbit. Právě nafany vedl sestavu již během povýšení z Gambit Youngsters v roce 2019, poprvé od složení této pětice tak bude mít tým nového in-game leadera.

Právě motivace electroNica být co možná nejlepším IGL ale nafanyho stála místo. Denis Sharipov byl navíc dlouhá léta považován za skvělého individuálního hráče, který byl v NaVi pouze ve stínu s1mpla a s novým angažmá mnozí odhadovali, že by se místo vedení týmu rád znovu dostal do role hlavního střelce. Na této pozici mu ale v Cloud9 bude pomáhat skvělý Ax1Le, v kombinaci se sh1rem ofenzivní síla týmu jednoduše nemá slabou stránku. 

Slovní hříčka v podobě perfektního Perfecta je také na místě, za loňský rok byl Ilya Zalutskyi vyhlášen nejlepším hráčem do závěru kol a jeho schopnost vypomáhat týmu utilitou se stala pro NaVi klíčovou. Nově jeho služeb bude využívat právě tým pod vedením jeho dlouholetého spoluhráče. Příchod této dvojice navíc většina profesionální scény označuje jako nejlepší transfer letní přestávky.

Zdroj úvodní fotky: Youtube @C9CSGO

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.