CS:GO

NEOFRAG mění dres, upsal se čtvrtfinalistovi Majoru

NEOFRAG mění dres, upsal se čtvrtfinalistovi Majoru
12. 7. 2023
  |  

Po neuspokojivých výsledcích sestavy OG byl Adam "NEOFRAG" Zouhar ve svém prvním světovém angažmá posazen na bench. Velké množství přestupů napříč světem Counter-Striku ale vydláždilo NEOFRAGovi cestu za další mezinárodní štací, nově bude nastupovat v dresu Into The Breach.

Po odchodu Caie "CYPHER" Watsona z týmu Into The Breach všichni příznivci NEOFRAGa větřili ve vzduchu možný přestup českého střelce z OG, kde doposud seděl na lavičce.  Spolu s NEOFRAGem britská organizace údajně usilovala i o Françoise "AMANEK" Delaunaye, nakonec ale místo riflera po boku Thomase, rallena a CRUC1ALa zaujme právě dvaadvacetiletý hráč z Česka.

Pro Zouhara to bude teprve druhé angažmá mezi světovou elitou, právě tým ITB ale může být perfektní líhní jeho osobnosti a talentu, jehož rozvoj započal loni v OG. Tehdy se NEOFRAG musel dostat to kolotoče anglického "callování", tedy předávání informací o hře v jiném jazyce, avšak díky zkušeným mentorům se rychle zvládl začlenit a dokonce si v angličtině střihl hned několik rozhovorů. Do týmu navíc přichází na pozici entry fraggera, což proaktivnímu hráči jeho schopností může jedině pomoci, nesmí však být příliš svazován týmovou strategií, která jej v některých případech dříve limitovala.

Spolu s NEOFRAGem tým Into The Breach přijal pod křídla i litevského snipera Aurima "Bymas" Pipirase, který ve svých devatenácti letech může znamenat příslib do budoucna. Bymas navíc má za sebou již jedno dlouhé světové angažmá, téměř tři roky strávil v dresu MOUZ, se kterými se na serveru rozloučil loni po IEM Cologne.

Společně budou hráči Into The Breach usilovat o úspěch již na konci července během play-in fáze právě na IEM Cologne a pro NEOFRAGa s Bymasem to může být znovu vstupenka mezi Counter-Strikovou smetánku.

Zdroj úvodní fotky: Twitter @itbesports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.