CS:GO

MICHU si po půl roce opět zahraje profesionálně. Polský hráč podepsal v IKLA

MICHU si po půl roce opět zahraje profesionálně. Polský hráč podepsal v IKLA
5. 7. 2023
  |  

Ukrajinský celek IKLA podepsal polského hráče Michała "MICHU" Müllera, který za sebou má řadu zajímavých angažmá včetně Virtus.pro, ENVY, Evil Geniuses nebo MAD Lions. Od konce angažmá v Apeks (prosinec 2022) však více než 6 měsíců oficiálně nehrál a neobjevil se v zápasech na HLTV.

Šestadvacetiletý polský hráč Michał "MICHU" Müller, který byl před několika lety, zejména během svého angažmá ve Virtus.pro (2018/2019), považován za jednoho z největších polských talentů své generace a viděla se v něm nová budoucnost tradičního CS:GO regionu, našel nové angažmá. 

MICHU bude nově prezentovat ukrajinskou organizace IKLA, se kterou se dohodl na spolupráci a po více než půl roce, kdy byl mimo zápasy na HLTV a aktivní hraní, se vrací zpět do kolotoče (tier 2/3) scény. Po konci ve Virtus.pro (2020) se polský hráč vydal směrem do Amerika, kde nejprve zreprezentoval rok Team ENVY a následně pár měsíců také Evil Geniuses. 
Restart kariéry měl následně v Evropě zažít v rámci celku MAD Lions, kde se potkal se zajímavými hráči jako Johannesem "b0RUP" Borupem, Justinasem "jL" Lekaviciusem a Viktorem "sdy" Orudzhevem. Organizace se však rozhodla jít jinou cestou a CS:GO projekt nadobro uzavřela.

Polský hráč zažil velké úspěchy, ovládl Mistrovství Polska, zahrál si na Major turnajích a inkasoval desítky a stovky tisíc dolarů za druhá místa v turnajích V4 Future Sports Festival - Budapest 2018 a 2019, World Electronic Sports Games 2016 nebo CS:GO Asia Championships 2018.

Nyní dostává novou šanci na pokračování ve své kariéře, kdy bude důležitou součástí rebuildu celku IKLA, kterému i po jeho příchodu stále chybí dvojice hráčů, kteří by mohli pomoci ukrajinský celek opět vrátit na mapu tier 2/3 celků v Evropě.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.