CS:GO

Posílí GamerLegion hráčem z Evil Geniuses?

Posílí GamerLegion hráčem z Evil Geniuses?
8. 7. 2023
  |  

CS:GO sekce organizace GamerLegion se ocitla před těžkým rozhodnutím. Přestup Kamila "siuhy" Szkaradeka do MOUZ uvolnil v GL pozici IGL. Klíčovou roli by nyní mohl zaplnit hráč Evil Geniuses, bude to však dostatečné?

GamerLegion uvolnili po úspěšném tažení první polovinou sezony, které vyvrcholilo titulem na Elisa Invitational Winter 2023, Thunderpick Bitcoin Series a 2. místem z BLAST.tv Paris Major 2023, na přestup Kamila "siuhy" Szkaradeka. Odchod polského In-game leadera do MOUZ však zapříčinil, že organizace musí nyní hledat kvalitní náhradu.

Jednou z variant, o které se spekuluje na sociálních sítích i zahraničních webech, by mohl být příchod kazašského hráče Sanzhara "neaLaN" Iskhakova, který naposledy působil v Evil Geniuses. Severoamerická organizace však prochází rozsáhlou přestavbou a drtivá většina hráčů se postupně ocitla na lavičce, ovšem zůstala na výplatní pásce. 
 
Dvaceetiletý hráč z Kazachstánu se prosadil zejména před příchodem do Evil Geniuses, kde strávil celkem necelý rok, na východoevropské scéně. Nejvýraznějším angažmá bylo to v celku K23, se kterým dokázal mezi lety 2020 a 2022 dominovat řadě evropských tier 2 turnajů včetně nejrůznějších vítězných tažení sériemi Thunderpick Bitcoin Series, Pinnacle Winter Series nebo European Development Championship, kterou ovládl hned dvakrát.
Budoucnost neaLaNa v Evil Geniuses je prakticky nulová. Důvodů je mnoho, ale těmi nejvýraznějšími jsou příchody dalších opor ze zámořské scény, ze kterých nejvíce vyčnívá jméno Jonathan "EliGE" Jablonowski. Zkušený americký hráč se dokázal prosazovat dlouhá léta v Team Liquid a nyní na to bude chtít navázat i v rámci organizace Evil geniuses. 

Na případné další oficiální potvrzení přestupu si budeme muset ještě chvíli počkat, potenciální přestup by však mohl dávat smysl všem stranám a neaLaN by mohl navázat na úspěšná tažení zejména v tier 2 turnajích s přesahem na tier 1. To je totiž nejspíš pozice, kde se realisticky mohou nyní GamerLegion pohybovat. Organizace bude potřeboat doplnit i pozici 5. hráče, který po odchodu iM do NAVI stále chybí

Potenciální sestava GamerLegion:

  • Frederik "acor" Gyldstrand
  • Nicolas "Keoz" Dgus
  • Isak "isak" Fahlén

  • Sanzhar "neaLaN" Iskhakov - potenciální posila

  • Ashley "ashh" Battye - trenér

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.