CS:GO

Sampi vítají nového odstřelovače, do týmu přichází fino

Sampi vítají nového odstřelovače, do týmu přichází fino
12. 7. 2023
  |  

Po konci Dominika "blogg1s" Janity se spustily napříč éterem spekulace, kdo ostravského snipera nahradí. Teď je ale všem dohadům konec. Ze Sinners Academy do Sampi míří slovenský střelec Tomáš "fino" Bebjak, který tak kompletuje pětici hráčů ze země dvojramenného kříže.

Dvaačtyřicátý tým světového rankingu se i přes vydařený konec jarní části sezony v druhé polovině června domluvil na konci blogg1se v aktivní sestavě Sampi. Náhradu však měla bfullova sestava již dost možná vyhlédnutou, do organizace Jakuba Jankta přichází dvacetiletý sniper fino, který první polovinu sezony strávil v Sinners Academy a ovládl s ní Rising Talents League. V Sinners AC skončil po Lorgar Cupu.

I přes relativně nízký věk má fino na svém kontě již několik zajímavých angažmá, před akademií Hříšníků reprezentoval barvy Moops, pozornost fanoušků ale získal zejména během svého působení v Dark Tigers, za které hrál v deváté sezoně COOL ligy. Jako stand-in se objevil i ve službách Cryptovy v MČR Tour 2021.

Přestup do Sampi je tak pro Tomáše Bebjaka zatím největší výzvou jeho kariéry. S aktuálními spoluhráči velmi dobře spolupracoval již během kvalifikace na MS, kam ale vlivem změn v sestavě a časovému presu Slovensko nakonec nepostoupilo. Navzdory nepostupu do Rumunska však fino za sebou nechal vlnu pozitivních ohlasů, když s obrovským přehledem zdatně sekundoval MATYSovi. Možná právě vzájemná slovenská chemie dala pevné základy novému složení bronzového týmu Tipsport CS:GO Bratislava, na který ale rapidně porostou nároky stejně, jako na novou posilu. Sampi s novým sniperem totiž pomýšlejí na TOP 30 ve světovém žebříčku. Povede se finovi předčít blogg1se a ukázat světu, že jej nahradil právem?

„Byl by hřích podepsat nového hráče AWP a nepodávat s ním nejlepší výkony od začátku?“ Takováto otázka zazněla na Twitteru týmu Sampi  několik dní před oficiálním představením nové posily, podle povahy sdělení jde polemizovat o dlouhodobějším projektu slovenského týmu. Naposledy však avizovaný dlouhodobý projekt Sampi příliš šťastně neskončil, když se s týmem loučila po Tipsport CS:GO Bratislava 2022 sestava kolem zur1se.
V zápasech za slovenskou reprezentaci svými výkony vynikal.
Klára Ottomanská
COO Sampi
Nejnovější akvizici Sampi okomentovala i COO organizace Klára Ottomanská. „Tomáše jsme měli možnost sledovat po celou dobu jeho působení v SINNERS Academy, ale i po boku našich hráčů v zápasech za slovenskou reprezentaci, kde svými výkony vynikal. Proto jsme se rozhodli rozvíjet jeho osobnost a talent,“ vítá Ottomanská nového střelce v týmu. „Nyní už máme kompletní slovenskou reprezentaci pod našimi křídly a těšíme se na veškeré společné výzvy,“ doplňuje.

Právě avizovanou výzvou a komplikací může být i přechod na CS2, datum odtajnění této verze hry je ovšem stále zahaleno rouškou tajemna a nikdo neví kdy a jak změna proběhne.

Zdroj úvodní fotky: Sampi.Tipsport 

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.