CS:GO

br0 prodán z Astralis Talent do Monte. Ukrajinská organizace se zdá být kompletní, a bez Čecha

br0 prodán z Astralis Talent do Monte. Ukrajinská organizace se zdá být kompletní, a bez Čecha
13. 7. 2023
  |  

Jednadvacetiletý dánský hráč Alexander "br0" Bro byl prodán z organizace Astralis, ve které nastupoval v týmu Talent, do ukrajinské organizace Monte. Ta poslední týdny na sociálních sítích naznačovala možnou posilu z Česka, které se dle všeho ovšem nerýsuje.

Ukrajinská organizace Monte Esports se se svým CS:GO týmem vyšvihla zejména díky úspěšnému tažení turnajem BLAST.tv Paris Major 2023, kde celek vypadl až ve čtvrtfinále. Do tohoto ovládl několik CCT zastávek během pár měsíců a skončil 3. v ESL Challenger League Season 45: Europe. Nebylo tak divu, že celek prodal jednoho z důležitých hráčů, jordánského zástupce Mohammada "BOROS" Malhase do Team Falcons.

Dlouhou dobu se nevědělo, kdo sestavu pod vedením velezkušeného ukrajinského trenéra Serhije "lmbt" Bezhanova, oficiálně doplní. Nyní je však všechno jasné a Monte si pro 5. člena soupisky došly do Dánska, odkud získali jednadvacetiletého zástupce Astralis Talent, hráče Alexandra "br0" Bro. 

Ten má tituly například z Y-Games PRO Series 2023, CCT North Europe Series #4, Dust2.dk Ligaen Season 22 a Dust2.dk Ligaen Season 23 a patřil k důležité součásti celku Astralis Talent. Nyní svůj um může dokázat také v další organizaci.

Poslední týdny se na sociálních sítích, a to včetně oficiálních kanálů organizace, objevovaly spekulace, že by mohli Monte lovit také v tuzemských vodách CS:GO hráčů. Dost možná šlo o zájem o českého hráče Adama "NEOFRAG" Zouhara, který by mohl být typologicky hráčem, kterého Monte potřebovali, nicméně ten se rozhodl pro Into The Breach, kam z OG oficiálně přestoupil

Další spekulací byl přesun beastika, potažemo slovenského hráče MATYSe, ani tyto informace se však dle všeho (zatím) nezakládaly na pravdě, respektive nedošlo ke shodě, ale může se stát, že se situace po prvních turnajích vyvrbí ještě jinak.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.