CS:GO

MOUZ jsou kompletní, z akademie přichází Jimpphat

MOUZ jsou kompletní, z akademie přichází Jimpphat
11. 7. 2023
  |  

Jen pár týdnů poté, co německou organizaci MOUZ opustil rifler JDC a igl dexter, známe nové spoluhráče Davida "frozen" Čerňanského. Transfer polského Kamila "siuhy" Szkaradka z GamerLegion byl první vlaštovkou možného omlazení sestavy, nově věkový průměr snížila i finská posila Jimi "Jimpphat" Salo. Teprve šestnáctiletý střelec do hlavního týmu míří z MOUZ NXT.

Po čtrnácti měsících v MOUZ NXT čeká finského Jimpphata nová výzva. Jako pátý hráč v historii MOUZ přichází z akademie do hlavního týmu, kde nahrazuje Jona "JDC" de Castra. Spojení těchto dvou jmen má přitom hlubší historii, právě Jimpphat totiž přicházel do MOUZ NXT v moment, kdy JDC mířil do hlavní sestavy. Po příchodu šestnáctiletého mladíka jsou MOUZ nejmladším týmem z hlediska průměrného věku hráčů mezi TOP 30 světa, jako jediní se nachází pod hranicí dvaceti let.

Mladší bratr Jere "sergej" Sala, který dříve hrával v týmech jako HAVU nebo ENCE bude chtít rodinnou sbírku trofejí bezesporu rozšířit co nejrychleji. Jeho statistiky ze zápasů na T2/T3 scéně byly zkrátka nadstandartní, navíc je známo, že s jídlem roste chuť. V posledních dvanácti měsících si Jimpphat vynutil rating 1.21 a pravidelně ukončoval jednotlivé zápasy v kladných číslech. Posledním vítězným turnajem v dresu MOUZ NXT pro něj bude CCT North Europe Series 5, předtím s týmem opanoval i ligu akademií WePlay Academy League.
Svůj talent ukazoval na evropských turnajích již od roku 2021, kdy se s menšími finskými týmy snažil překvapovat konkurenci. Během prvního výraznějšího angažmá v celku IQUE dokonce řídil s pětadvaceti killy vítězství nad Sampi v otevřené kvalifikaci na Flashpoint 3. Právě organizace Jakuba Jankta bude pro Jimpphata obecně oblíbeným soupeřem, v první půlce června je s MOUZ NXT zařízl 2:1 během CCT North Europe Series 5, sám na třech mapách nastřílel rovných sedmdesát killů a s hodnocením 1.25 byl nejlepším hráčem série. Ve službách MOUZ NXT ale bral skalpy i jiných týmů z CZ/SK regionu, za sebou má vítězství nad SNNERS, Dynama Eclot nebo Enterprise.

Teď stojí před Jimem "Jimpphat" Salem týmy ze světové špičky, nová sestava MOUZ se poprvé světu představí v otevřené kvalifikaci na GAMERS8 hned v den oznámení akvizice Jimpphata, důležité zápasy na ně čekají i v play-in části IEM Cologne již 26. července. S týmem bude startovat i torzsi, o jehož odchodu se v zákulisí také mohutně debatovalo.

Zdroj úvodní fotky: Twitter @jimpphatCSGO

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.