CS:GO

Pětatřicetiletý trenér zews skončil v organizaci Fluxo

Pětatřicetiletý trenér zews skončil v organizaci Fluxo
8. 7. 2023
  |  

Brazilský trenér Wilton "⁠zews⁠" Prado už není součástí organizace Fluxo, která se s ním rozloučila po 6 měsících. Během nich tým uspěl v americkém RMR a dostal se na BLAST.tv Paris Major nebo získal titul z CCT South America Series #4.

Velezkušený brazilský trenér Wilton "⁠zews⁠" Prado za sebou má další rozpačité angažmá, které skončilo již po 6 měsících. Na jedné straně se podařilo organizaci Fluxo se svým CS:GO týmem projít BLAST.tv Paris Major 2023: American RMR, ale v samotné Paříži z toho bylo až 23. - 24. místo, na druhé se mnoha dalších úspěchů sestava nedočkala. Nyní se s ním organizace oficiálně rozloučila.

Fluxo se aktuálně nachází na 38. místě světového žebříčku HLTV, a vzhledem k přetlaku na brazilské scéně, to neměli hráči ani pětatřicetiletý trenér jednoduché. Přesto však tým dokázal získat $11,000 za titul v CCT South America Series #4, to se ale stalo v únoru. V dalších sériích už tým skončil na 3. - 4. místo, respektive na 5. - 6. v šesté sérii. Rozpačité angažmá tak došlo svému konci s jedinou kvalifikací na velký turnaj a jedním zlatem.
S trochou nadsázky se dá říct, že Wilton "⁠zews⁠" Prado odtrénoval na brazilské scéně už prakticky všechno, co šlo. V letech 2015 a 2016 totiž vedl celky jako Luminosity, SK Gaming nebo na chvíli jako hráč naskočil do Immortals Následně vydržel dva roky v Team Liquid, kde patřil k důležitým součástem úspěšné severoamerické sestavy. V roce 2020 se vrátil zpět do Brazílii a vedl projekt MIBR, na rok naskočil i na lavičku Evil Geniuses a v druhé polovině roku 2022 vedl 0 PLANO, ze kterých přestoupil na přelomu roku do Fluxo.

Celkově si bezpochyby zkušený trenér během přibližně 8 let vyzkoušel takřka 10 angažmá. O jeho kvalitách nemůže být pochyb, velká fluktuace mu však mnoho kreditu pro případná další angažmá ovšem nepřidá. Nezpochybnitelný je ovšem také fakt, že během svých angažmá dovedl celky k desítkám triumfů na turnajích jako MLG Major Championship: Columbus 2016, ESL One: Cologne 2016, BLAST Premier: Spring 2020 American Finals a dalších. 

Zdroj úvodní fotografie: dust2.us

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.