CS:GO

Brazilské posuny: saffee a drop podepisují v MIBR. Otevírá FURIA místo pro FalleNa?

Brazilské posuny: saffee a drop podepisují v MIBR. Otevírá FURIA místo pro FalleNa?
1. 7. 2023
  |  

Brazilská scéna zažívá v posledních týdnech velké přesuny a spekulace o možných milionech dolarů, které se za hráče vyplácí. Oficiálně je nyní jasné, že na trase FURIA - MIBR dochází k přesunu dvojice André "⁠drop⁠" Abreu a Rafael "⁠saffee⁠" Costa. Otevřel se tak prostor pro FalleNa?

Brazilský celek MIBR podepsal dvojici hráčů André "⁠drop⁠" Abreu a Rafael "⁠saffee⁠" Costa, která doposud reprezentovala konkureční tým ze stejné země - celek FURIA. Dvojice, která odešla z 12. celku světového rankingu, se tak přesouvá až na hranu TOP 30 portálu HLTV, přesto se zdá, že s ní mají MIBR velkou příležitost.

"Možnost mít v týmu dropa a saffeeho byla příležitost na trhu, kterou jsme si nemohli nechat ujít a která v našich očích splní mnoho potřeb, které tým potřebuje jak ve hře, tak mimo ni," řekl hlavní trenér Bruno "BIT" Fukuda Lima o svých nových posilách.

První polovina roku 2023 celku FURIA příliš nevyšla, ani jednou, vyjma BLAST.tv Paris Major 2023: American RMR, se tým nedostal ani jednou do TOP 3 a pokud bude chtít bojovat v rámci největších světových turnajů, změny potřebuje jako sůl. Narozdíl od FURIA se MIBR pokusí, po několika vyhraných severoamerických tier 2 turnajích, zabojovat i na nejvyšší světové scéně.

Oficiální změna potenciálně nyní otevírá v týmu FURIA prostor a místo pro legendárního brazilského hráče Gabriela "FalleN" Toleda, který se ve dvaatřiceti letech dívá po možných nových angažmá a spekuluje se o jeho možném příchodu za další brazilskou hvězdou, třiadvacetiletým Kaike "KSCERATO" Cerato.
Nová sestava MIBR v CS:GO | Zdroj: Twitter Made In Brazil
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.