CS:GO

Velké preview semifinále Sazka eLEAGUE: Dvě vyrovnané bitvy. Dojde po roce konečně k překvapení?

Velké preview semifinále Sazka eLEAGUE: Dvě vyrovnané bitvy. Dojde po roce konečně k překvapení?
6. 10. 2022
  |  

SINNERS, eSuba, Entropiq Prague a ENTERPRISE. Čtyři celky, dvě semifinále, dva postupující do finále. Jak dopadnou páteční semifinálové bitvy Sazka eLEAGUE FOR GAMES?

Už za 24 hodin nastoupí první hráči na Sazka eLEAGUE stage v rámci PVA Expo Letňany, kde svedou boj o postup do finále. Komu se to povede? Fanoušci se během obou dní mohou těšit na zápasy týmů SINNERS, eSuba, Entropiq Prague a ENTERPRISE.

Semifinále - SINNERS vs. eSuba

Detail zápasu: SINNERS vs. eSuba
Tip autora: 2:1

Do úvodního duelu už od 11:30 nastoupí SINNERS a eSuba. Právě dopolední rozehrávka a čas zápasu může být stěžejním pro výkonnost hráčů na obou dvou stranách. Sám Dominik "blogg1s" Janity o čase zápasu vtipkoval na Twitteru, a právě on může být ústřední postavou v souboji sniperů s Davidem "forsyy" Bílým. 

eSuba se vyšvihl skvělým zápasem s Dynamo Eclot v rámci čtvrtfinále Sazka eLEAGUE, kdy soupeře zdolala po 3 mapách. Předtím však tým působil rozpačitými výkony, tým navíc často hrál mapy Mirage a Inferno, potažmo Overpass, což jsou 3 mapy, které jsme viděli i u SINNERS (konkrétně 6x Overpass, 5x Inferno a 1x Mirage). 

S velkou pravděpodobností bychom se tak mohli dočkat střetu obou celků v rámci mapy Overpass, případně i Inferno, které je oblíbeným u obou z nich. 

Už v článku s názvem eSuba na Sazka eLEAGUE Finals: Dokáže tým překonat sám sebe a SINNERS v semifinále? jsme uváděli, že právě právě kombinace zkušených opor a dravé mladosti, kterou reprezentuje zejména v létě příchozí Jakub "M1key" Krausko by mohla na SINNERS Esports v semifinále Sazka eLEAGUE platit. Má to jedno velké ALE. eSuba se nesmí v případě toho, že by se v zápase do vedení dostala, rozsypat a podlomit tak, jako se to stalo už jiným týmům, které chtěli na SINNERS vyzrát. 

Výhodou by mohlo být, že trojice hráčů blogg1s, Pechyn a luko mají historickou zkušenost z loňských FOR GAMES, kde SINNERS dokázali potrápit a odehráli s nimi solidní partii. 

Historie mluví ale jasně pro SINNERS, kteří si jdou pro 6. triumf, s eSubou remizovali v rámci Sazka eLEAGUE v roce 2020, mezitím získali 8 vítězství. Navíc se před domácím publikem bude chtít ukázat Patrik "Zero" Žúdel. Pokud by tak favorit soupeře nepodcenil, překvapení bychom se neměli dočkat.

Semifinále - Entropiq Prague vs. ENTERPRISE

Tip autora: 1:2

Hráči Entropiq Prague dokázali své kvality už v rámci čtvrtfinálové bitvy s Cryptovou, kterou si dokázali vždy po změně stran podmanit. Dlouhodobě však tým bojuje s (ne)konzistencí výkonů hvězdných hráčů, které bude potřebovat zkloubit dohromady, aby vše sedlo i v offline prostředí.

Velká otázka v tomto směru bude i pro FOR GAMES, kam přijede rakouský hráč Michael "sesL" Higatzberger, na jehož AWP se bude tým Entropiq Prague spoléhat. Těžkou pozici bude mít také mladičký Makedonec Zoran "xicoz" Markovski, pro kterého to bude obrovská zkušenost, ale je také neznámá, jak se s prostředním stage popere. Pokud dobře, EIQ budou mít solidní šance na to dostat se k medailové pozici. Nejen to jsme uváděli v článku, kde jsme rozebírali výkonnost celku "Entropiq Prague na Sazka eLEAGUE Finals: Unesou sesL a xicoz tlak stage a offline prostředí?"

Proti budou stát ENTERPRISE a jejich největší hvězda Deyvid "h4rn" Benchev. Právě celek pod vedením Erika "the eLiVe" Sitha bude chtít hodit za hlavu minulost, ve které na SINNERS několikrát ve finále nestačili, ještě předtím však musí překonat houževnaté Entropiq Prague. O favoritovi však nemůže být pochyb a pokud tým EP neudělá zbytečné chyby, měli bychom se dočkat jejich 4. vítězství v řadě proti svému semifinálovému soupeři.

Hraj s rozumem. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Přímý přenos finálové akce Sazka eLEAGUE Finals z pražského PVA Expo Letňany můžete sledovat během pátku a soboty na Twitch kanále eLEAGUEcz, ale také živě přímo v hale, kde bude připravena stage a doprovodný program. Více informací naleznete na oficiální události.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.