CS:GO

Y-Games PRO Series 2023 jde do play-in fáze. Kdo bude mezi skutečně prvními vyřazenými?

Y-Games PRO Series 2023 jde do play-in fáze. Kdo bude mezi skutečně prvními vyřazenými?
7. 5. 2023
  |  

Už v pondělí a ve středu nás čeká první fáze Y-Games PRO Series vyřazovacích bojů. Ještě před play-off dojde na tzv. Last Chance Bracket (respektive play-in fázi), z něhož vzejdou poslední postupující i první eliminované celky.

Organizátoři Y-Games PRO Series přesouvají společně s jednotlivými týmy zrak ze skupinové fáze do další stage. Ani nejhorší týmy ze skupin zatím nevypadly a bude je čekat takzvaná Last Chance Stage, kde se bude hrát o další místenky do vyřazovací části. O poslední místenku do LCS, respektive play-off, budou hrát zítra odpoledne B8 se Singularity (dohrávka skupiny "D").

Následně během podvečera, už v rámci Last Chance Stage uvidíme v akci dva česko-slovenské celky, kterými jsou ENTERPRISE a Team UNiTY. Ty se utkají v rámci vzájemného zápasu od 17:00. Pro oba profesionální týmy jde o klíčový zápas ve snaze uklidnit situaci po nepovedených výsledcích a zápasech. Oba týmy přitom ještě dnes, tedy v neděli, čekají důležité zápasy v domácím turnaji, na jehož konci bude finálové TOP 4 bojovat v Bratislavě.

Večer bude následovat zápas mezi PGE Turow a EC Brugge. Polsko-belgický souboj by měl ukázat dalšího postupujícího do vyřazovací fáze, kde již na týmy z Last Chance Stage čekají pozvané týmy (mezi nimi jsou SINNERS, Astralis Talent, BIG Academy a Dynamo Eclot). PGE Turow bude mírným favoritem i dle kurzů, kdy je na jejich vítězství vypsán kurz 1,47:1.

O dva dny později, tedy ve středu, bude čekat další dvojice zápasů a o týden později už definitivně vypukne vyřazovací část Y-Games PRO Series 2023.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.