League of Legends

Týden v LoLku: Entropiq míří do finále Hitpoint Masters, Cloud9 kralují LCS

Týden v LoLku: Entropiq míří do finále Hitpoint Masters, Cloud9 kralují LCS
14. 3. 2022
  |  

LEC sice má dvou týdenní pauzu, ale to přeci vůbec nevadí. Ostatní soutěže i regiony jedou nadále v plném proudu. Co zajímavého se během posledního týdne na League of Legends scéně událo?

Entropiq je ve finále

Pro zásadní novinky nemusíme chodit ani za naše hranice. V Hitpoint Masters se totiž naplno rozjela vyřazovací část, kde je čtveřice Dynamo Eclot, Sinners, eSuba a samozřejmě Entropiq.

Právě poslední dvě jmenované organizace patří v Česku mezi absolutní špičku a ještě před začátkem splitu se tak nějak tušilo, že právě tyto dva celky spolu zabojují o první místo. Ani napotřetí se eSubě nepovedlo své hlavní rivaly porazit, po dvou porážkách v základní části přišla i další v BO5 sérii. Populární domácí organizace sice zvládla úvodní duel, ale následující tři zápasy prohrála.

Postupem času si Entropiq více sedal a postupně snižoval časy zápasů, poslední výhra trvala pouze lehce nad 25 minut. Výborné výkony předvedl ADC Khantos, rozdal celkově 27 killů a pochlubit se může i nejlepším KDA.

Entropiq nyní čeká na svého soupeře ve finále, odveta s eSubou je stále možná, musí nejprve však přejít přes Dynamo Eclot. O vítězi Hitpoint Masters se rozhodně v neděli 20. března.

Cloud9 a Summit stompují LCS

Nejnapínavější utkání v NA zvládli Cloud9. Organizace je týden co týden lepší a svou rostoucí formu potvrdili v přesvědčivé výhře vyslali zbytku LCS jasnou zprávu – nejlepší jsme tady my. Osamostatnili se tak na čele tabulky a momentálně si užívají jeden bod náskok právě na Team Liquid.
Cloud9 se rychle oklepali z nečekaného konce kouče LS. Mnoho lidí také předvídalo, že Korejci v týmu nebudou bez jeho osobnosti předvádět takové výkony, ale trio Summit, Berserker i Winsome řádi tak jako tak. Zejména toplaner Summit každý týden překonává sám sebe a pomalu se hlásí o pozici jednoho z nejlepších hráčů celé ligy.

TSM bez play-off?

Za velkou louží ještě zůstaneme a opět se podíváme na TSM. Historicky nejlepší organizace je nadále v obrovské krizi a už i největší pesimisté musí začít pochybovat. Současný tým zkrátka nefunguje, nemá silné individuality a nenajde se nikdo, kdo by roster pozvednul. MVP minulé sezóny, Spica, bohužel zapadl do průměru svého celku.

Zbývá 5 zápasů a všecno směřuje k tomu, že TSM skončí poprvé ve své historii mimo play-off. Vzhledem k systému LCS stačí skončit alespoň na osmém místě, což zajišťuje alespoň Loser’s bracket, ale i to nyní vypadá jako nereálný úkol.
Aby toho nebylo málo, tak i akademie celku je na posledním místě ve své lize. TSM potřebuje kompletní přestavbu, a to rychle.
Spodní patra tabulky LCS 2022 | Zdroj: livesport.cz

T1 blízko senzaci

Další týden, další dvě výhry pro T1. Evergreen letošní sezóny se jenom tak asi nezmění, protože v současnosti opravdu asi není nikdo, kdo by rozjetý tým mohl zastavit. Poslední série proti Fredit BRION je tomu jasným důkazem, i když nutno dodat, že kvůli problémům spojených s Covidem musela organizace vyslat do hry challenger tým.

Dva zápasy, dvakrát pod 20 minut a celkové skóre 41-8 ve prospěch T1. Gumayusi sám si připsal 21 killů a pouze jedinou smrt. Keria na supportu překvapil se Zacem, jedním z mála unikátních splitu probíhající sezóny. Sledovat korejské velikány je v jarním splitu opravdu velká radost!



Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.