League of Legends

T1 a Faker znovu píší historii, po patnácté výhře v řadě překonávají svůj rekord

T1 a Faker znovu píší historii, po patnácté výhře v řadě překonávají svůj rekord
11. 3. 2022
  |  

Legendární jihokorejská organizace je zpátky v plné síle. V LCK stále nenašli přemožitele a vyhráli 15. sérii v řadě, čímž překonali svůj dřívější rekord.

Původní neporazitelnost drželi od léta 2015, kdy ještě pod jménem SK Telecom vyhráli 14 zápasů v řadě. Stopku jim tehdy vystavili CJ Entus, což byla zároveň jediná jejich porážka během splitu. Není překvapením, že SKT poté ovládli i play-off a došli pro titul na Worlds, který následující rok obhájili.

Byla to éra Fakera a spol., nikdo se k ním nedokázal alespoň na krok přiblížit. Posuneme se o 7 let dopředu, SKT prošlo rebrandingem na T1 a s pečlivě vypracovaným, mladým rosterem opět bez problémů kralují LCK. Jediná stálice? Faker. Nejlepší hráč League of Legends historie si za celou tu dobu drží top konzistentní výkonnost a je lídrem velmi talentovaného týmu.

Jejich současná forma totiž vypadá možná ještě lépe než kdysi. Profesionální League of Legends se od té doby hodně vyrovnalo a celková kvalita šla nahoru, o to více je jejich současný rekord pozoruhodný. T1 odehráli patnáct BO3 sérii a ani jednou neodešli jako poražení. V historii soutěže nikdo nic podobného nedokázal, osamostatnili se na čele a ještě překonali svůj poslední nejlepší výkon.

Stále navíc hrají o perfektní skóre 18-0, což LCK doposud nepoznalo. Celkově jde o velmi raritní výsledek, tímto legendárním úspěchem se prozatím mohou pochlubit pouze Fnatic (léto 2015) a PSG Talon (léto 2021). Pokud se T1 přidají mezi tuto smetánku, a navíc z té nejlepší ligy světa, je to silný statement pro zbytek sezóny…

Faker už totiž vyhlíží mezinárodní turnaje. Rád by pomstil neúspěchy z roku 2019, kdy jej G2 vyřadilo jak na MSI, tak i na Worlds. Legendární midlaner by navíc chtěl před koncem kariéry ještě získat další cenné trofeje, Worlds vyhrál třikrát, nikdo z hráčů to zatím nedokázal ani dvakrát. Pokud by s šestiletým odstupem přidal další zlato, ještě více by potvrdil svou roli toho nejlepšího League of Legends hráče vůbec.  
T1 bez problémů míři za prvním místem I Livesport.cz
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.