Dota 2

The International 10 mění místo konání! Ze Švédska se akce přesune do Rumunska

The International 10 mění místo konání! Ze Švédska se akce přesune do Rumunska
8. 7. 2021
  |  

Švédsko neschválilo esport jako sport, což značně zkomplikovalo situaci okolo nadcházejícího 10. ročníku The International v Dota 2. Další vládní krize sice dala naději, nicméně ta padá a Valve akci přesouvá do Bukureště.

Komplikovaná situace ve světě hatí plány nejen esportovým pořadatelům turnajů. Své by o tomto typu eventu mohli vyprávět ve Valve a dalších agenturách, které se spolupodílejí na pořádání legendárního 10. ročníku TI. Už jednou byla odložena, nyní musí měnit své místo konání a ze Švédska se turnaj přesouvá do Rumunska.



Domovským místem akce se stane Arena Nationala, fotbalový stadion místního klubu FCSB s kapacitou 50 000. Bohužel se změnou míst mění také datum konání akce. Skupinová fáze je v plánu od 7. do 10. října, hlavní event posléze od 12. do 17. 10. 2021.

Věřme, že další komplikace již nenastanou a všechno proběhne dle aktuálního očekávání. 
Pokud by na akci byla možnost přítomnost fanoušků, pro české a slovenské Dota 2 příznivce se otevírá velmi příjemná možnost cesty. Bukurešť je přeci jen krapet dostupnější než švédský Stockholm. Navíc bude možnost fandit minimálně jednomu zástupci domácí scény, ze severoamerické kvalifikace totiž postoupil tým Undying včele s Čechem Jonášem .

Možnost kvalifikovat se měl také čistě česko-slovenský tým Hippomaniacs, ten ale nezvládl hned úvod kvalifikace pro západní Evropu. 
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport