League of Legends

Team Heretics jsou poprvé mistry španělské LVP Superligy

Team Heretics jsou poprvé mistry španělské LVP Superligy
20. 8. 2022
  |  

Španělská LVP Superliga je u konce. Vítězem letního splitu 2022 se stali Team Heretics, kteří ve finále přehráli Giants 3:1 a poprvé v historii získávají trofej.

Rozlučka jak má být. Team Heretics na sebe nedávno upoutali pozornost League of Legends veřejnosti, protože odkoupili LEC slot od Misfits za odhadovaných €36 milionů a v následující sezóně se objeví v nejlepší evropské lize LEC. Na poslední split ve Španělsku budou vzpomínat v dobrém, protože poprvé během své existence se stali domácími mistry.

Ve finále porazili přesvědčivě Giants 3:1 a zaslouženě mohou slavit. Jejich triumf byl před začátkem splitu rozhodně neočekávaný, v první polovině roku se neprobojovali ani do play-off a historicky skončili nejlépe třetí v roce 2019, tehdy ještě fungovali ve spojení s G2 Esports pod značkou G2 Heretics.

Budoucí LEC účastník přitom do svého týmu v létě, oproti vicemistrům Giants, zase tolik nešáhnul. Přišel zkušený polský toplaner iBo z německé ligy a změna proběhla i v roli kouče, kterým se stal Nizozemec Gevous, naposledy působící ve druhé španělské soutěži. Doplnili tak již sehranou čtveřici bluerzor, Zwyroo, Jackspektra a whiteinn. Výsledek? Rovnou první místo.
Team Heretics se výrazně zlepšili už během základní části, kde skončili na druhém místě a mohli si tak užít luxus horního bracketu. Tam ihned jasně přehráli Giants 3:0 a zajistili si vstupenku na finálový večer, kde stejného soupeře znovu přehráli – potřebovali k tomu akorát utkání navíc.

Čerstvý mistr vstoupil do série stylově, v rychlé 27 minutové hře soupeře stompnul a do zbytku zápasů mohl jít ve větším klidu. Giants bojovali hrdě, druhá hra se dokonce natáhla až na 40 minut a ještě ve 30. minutě si mohl stříbrný tým užívat gold lead, ale Team Heretics zaváhání nepřipustili.

Ve své dlouhé existenci španělský tým založený populárním YouTuberem Jorgem „Goorgo“ Orejudou poprvé slaví na domácí scéně. LVP tak poznala nového unikátní šampiona a Team Heretics se přidávají do unikátního klubu. Zatím není jisté, zda ze soutěže kompletně zmizí, nebo si ponechají alespoň academy tým.

Finálová dvojice si nyní dá krátkou pauzu a pak společně ještě s BISONS, kde působí český midlaner Random, zahrají na EU Masters. Pro Team Heretics to bude také premiéra, protože na mezinárodní scéně se ještě nepředstavili.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.