League of Legends

OFICIÁLNĚ: Team Heretics přebírají slot v LEC po Misfits Gaming

OFICIÁLNĚ: Team Heretics přebírají slot v LEC po Misfits Gaming
27. 7. 2022
  |  

Španělská organizace Team Heretics oficiálně potvrdila vstup do nejvyšší evropské League of Legends ligy LEC. Ta by měla přivést investora, který pomůže s nákupem slotu od Misfits Gaming.

Team Heretics se jako esportový projekt rozjel v letech 2016 a 2017 se sekcemi Call of Duty, poté přišla éra CS:GO a League of Legends, s nímž působí ve španělské lize. Nyní přichází další velký krok - akvizice slotu v LEC.

Oficiálně prodej slotu potvrdil na stránkách lolesports.com také pořadatel LEC. Španělský celek v nejvyšší evropské lize odstartuje svoji cestu už v roce 2023. Zajímavý byl také samotný výběrový proces, který LEC vysvětluje, respektive popisuje výběr španělského týmu. 

Ten musel v rámci snahy o získání licence projít výběrovým řízením, musel být schválen Misfits Gaming Group (MGG) a také nebýt vetován samotnou ligou, která na to dle vnitřních předpisů má právo.

Organizace nahradí v LEC dosavadní stálici, tým Misfits (celým názvem Misfits Gaming Group), kterému se nikdy sice ligu vyhrát nepodařilo, pro česko-slovenskou scénu byl však spojen s angažmá Denyka nebo aktuálně slovenského ADC Neona. Paradoxem zůstává, že Matúš "Neon" Jakubčík zažívá už druhé angažmá, jehož součástí je prodej LEC slotu. Tím prvním byl konec Schalke 04 Esports.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.