League of Legends

Riot Games představil jarní schedule pro LEC a regionální ligy v roce 2022

Riot Games představil jarní schedule pro LEC a regionální ligy v roce 2022
30. 11. 2021
  |  

Svůj hrací program zná již také Evropa. Organizátor soutěží Riot Games představil schedule pro jaro 2022. LEC začne 14. ledna.

Dlouhé čekání během offseason se pomalu krátí. Profesionální League of Legends v Evropě znovu nastartuje své motory 14. ledna, kdy je na programu první hrací den LEC. Oproti severoamerické soutěži tentokrát žádné zásadní změny jarní split nečekají.

Stejně jako letos, tak i v příštím roce je v plánu dvakrát uspořádat tzv. „Superweek“, tedy tři hrací dny v jednom týdnu. Již nyní Riot Games prozradili, že poprvé tak bude ihned otevírací víkend. Každý s každým se utká tradičně dvakrát a ti nejlepší půjdou do boje ve vyřazovací části, která začne 25. března. Vítěze a budoucího účastníka MSI budeme znát 10. dubna.  

Všechna utkání se budou odehrávat v LEC studiu v Berlíně. Ač by organizátoři rádi některé série vyvezly i do jiných evropských měst, pandemická situace neumožňuje tyto věci napevno naplánovat dopředu. Riot Games ovšem slíbili, že pro příští rok chystají několik vylepšení do přenosů, aby zážitek fanousků doma u streamů byl ještě lepší.

LEC v roce 2022 od svého založení přivítá také nového člena. Jak je již známé, Team BDS odkoupil licenci od Schalke 04, které tak bohužel soutěž opustí. Zbývající týmy zůstávají stejné.

Regionální ligy slibují velkou zábavu

Zapomínat se nesmí ani na národní soutěže! Ty v posledních letech zažívají obrovský boom, což lze doložit pouze tím, že do francouzské ligy přestoupilo duo Rekkles a Cody Sun. Narůstající popularity si všimli i v Riot Games a pro rok 2022 přichystali řadu pozitivních změn, o kterých jsme již informovali.

Tou hlavní je rozdělení lig na tzv. akreditované (napr. Francie, Španělsko…) a neakreditované (např. Hitpoint). První jmenované soutěže se poprvé rozehrají ve stejné datum, 10. ledna, a budou mít podobný schedule v průběhu splitu. Neakreditované ligy začínají o týden později. Vrchol těchto regionálních lig je poté turnaj European Masters, který začne 4. dubna a skončí 8. května.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.