CS:GO

Rekonstrukce v kádru MOUZ? Po JDC končí i IGL dexter

Rekonstrukce v kádru MOUZ? Po JDC končí i IGL dexter
30. 6. 2023
  |  

Jen pár dní po oznámení benche Jona "JDC" de Castra MOUZ hlásí další zásah do dosavadní soupisky. V týmu po více než dvou letech končí australský lodivod sestavy Christopher "dexter" Nong. Osmadvacetiletý IGL ve svém vyjádření na sociálních sítích zmínil, že se těší na další dobrodružství, o jeho budoucím angažmá ale zatím není rozhodnuto.

„Dnešním dnem končím v MOUZ, byli mou první organizací, ale i tak jsem je bral jako německou rodinu,“ začíná své poděkování dexter. „Způsob, kterým o mě dbali, abych nezešílel během covidových restrikcí, pohoda a láska, kterou jste se mnou sdíleli, na tyto momenty budu rád vzpomínat do konce života.“ Již z úvodních vět končícího hráče MOUZ je jasné, že i přes jeho relativně vysoký hráčský věk byl po osmadvacet měsíců srdcem a výraznou postavou celého týmu. Další řádky jsou věnovány jednotlivým spoluhráčům, se kterými strávil své poslední turnaje v organizaci. „Frozene, sledoval jsem tvůj růst z čtrnáctileté hvězdy faceitu. Byl jsi nejlepším spoluhráčem, spolubydlícím a faceit grinderem. Děkuji za vše, co jsi pro mě udělal.“

Další odstavce se věnují díkům dalším členům týmu a organizace, kam přišel v únoru roku 2021 z australských Renegades. Jediným úspěchem v podobě triumfu s MOUZ ale zůstane turnaj Flashpoint 3 z roku 2021. Tehdy v sestavě mousesports dexter nastupoval s frozenem, ropzem, Bymasem a acoRem, i přes palebnou sílu sestavy ale zůstal pro tuto pětici triumf z online turnaje sirotkem na poličce úspěchů.

Za relativní úspěch by se dalo považovat i dělené třetí místo z brazilského Majoru v Riu, skvostný závěr loňského roku ale nebyl převeden do roku 2023. Na lepší časy se pro dextera a jeho spoluhráče začalo blýskat na IEM Dallas, kde ve finále hrdinní MOUZ padli 0:2 proti ENCE. I přes relativně uspokojivý výsledek posledního turnaje jarní části sezony ale sestava dále pokračovat nebude. 

Prozatimní náhrada za JDC a dextera ještě není veřejná, po akvizici Aleksib do NaVi a návratu nexy do OG ale mnoho kvalitních variant MOUZ na pozici IGL nezbývá. Jediným rozumným řešením, které německé organizaci zůstává je tak návrat polského lodivoda siuhy, který do GamerLegion odešel z MOUZ NXT.

Zdroj úvodní fotky: mousesports.com

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.