CS:GO

První série RMR turnajů skončila. Jak si vedou týmy v jednotlivých regionech?

První série RMR turnajů skončila. Jak si vedou týmy v jednotlivých regionech?
1. 6. 2021
  |  

Žebříčky Regional Major Rankings (RMR) budou za pár měsíců rozhodovat o postupu na Major. Skončil další cyklus turnajů napříč regiony. Jak si v nich týmy vedou a kdo je v jaké pozici před druhou a třetí sérií?


Evropa

Evropské turnaje jsou obecně oku českého nebo slovenského diváka nejblíž. Navíc když skvělé výkony předvádí odchovanec domácí scény David “frozen” Čerňanský. Osmnáctiletý Slovák se zapsal do poslední EU RMR turnaje (Flashpoint 3) významnou stoupou, když pomohl mousesports k titulu a zároveň si odnesl dle portálu HLTV.org také cenu MVP pro nejužitečnějšího hráče.

Vítěz turnaje Flashpoint 3 si připsal 1600 bodů, což v případě mousesports znamenalo posun na 4. místo bodování, což v evropském “koeficientu” zaručuje kvalifikaci na Major jako tzv. Challenger. První 3 místa v EU mají přímo slot Legend. Týmy na 11. a 12. místě se kvalifikují jako Contender. Evropa má tedy zajištěnu účast 12 celků pro nadcházející Major, byť ne všechny se logicky musí dostat do závěrečných fází. Z hlediska počtu kvalifikantů a nasazení týmů je na tom Evropa několikanásobně lépe než všechny ostatní regiony.

Na čele žebříčku jsou Ninjas in Pyjamas, kteří si přenesli část bodů už z roku 2020, to například mousesports chybí. Druzí jsou Heroic a třetí francouzští G2 Esports. Naopak postup se vzdaluje takovým legendám jako FaZe nebo fnatic.

Kompletní žebříček je přehledně zpracován na stránkách Liquipedia.

Severní Amerika

Zámořský region vyšle do boje o titul na PGL Major Stockholm 3 týmy se statusem Legend, jeden jako Challenger a jeden jako Contender. Trochu paradoxně se v sestavách objevují Brazilci, Australané a jen minimum Američanů. 

Díky vítězství na turnaji cs_summit 8 se do TOP3 dostal celek Liquid, jehož forma se dá přirovnat jízdě na horské dráze. Vedoucím týmem severoamerického bodování je poražený z posledního NA RMR turnaje, FURIA, která je tvořena zejména brazilskými hráči. Mezi finalisty cs_summit 8 se vměstnal ještě celek EXTREMUM. Na pozici znamenající postup jsou ještě Evil Geniuses a O PLANO. Stále se však ještě může hodně změnit, kromě zisku bodů vstupují do “hry” také případné přestupy, které znamenají odečty bodů.

Kompletní žebříček je přehledně zpracován na stránkách Liquipedia.

Jižní Amerika

Byť brazilská scéna vyslala mnoho zástupců bojovat napříč světem, u sebe doma nechala to dost možná nejcennější, legendární organizaci MiBR. Právě ta je na čele bodování poté, co ovládla CBCS Elite League Season 1. Stejně jako v jiných regionech, i v Jižní Americe nás čekají ještě 2 turnajové série, které mohou pořadím zatřást, protože z regionu postupuje na Major pouze 1 tým.

Kompletní žebříček je přehledně zpracován na stránkách Liquipedia.

Austrálie a Oceánie

Pouze 4 celky jsou v aktuálním rankingu týkající se Oceánie, jmenovitě jde o Renegades, ORDER, Dire Wolfes, Rooster. Přesně v tomto pořadí navíc týmy drží pozice v Regional Major Rankings 2021: Oceania. Vzhledem ke konkurenci v regionu si místo na Majoru může vystřílet pouze 1 celek a to navíc “pouze” jako Contender. 

Kompletní žebříček je přehledně zpracován na stránkách Liquipedia.

Asie

V regionu Asie se nachází aktuálně podobný počet týmů jako v Oceánii. Vévodí čínský celek TYLOO, který můžeme znát i z těch největších světových turnajů. Ale při vyrovnanosti, které v tomto regionu panuje je jasné, že bude o co hrát v každém ze 2 následujcích turnajů o 1. pozici, ta totiž jako jediná zajišťuje Major.

Kompletní žebříček je přehledně zpracován na stránkách Liquipedia.

CIS

Země východní Evropy a Counter-Strike jdou k sobě. Velká popularita i konkurence znamá, že se země z regionu CIS neúčastní evropské části RMR kvalifikací, ale mají svoji vlastní. Nutno říct, že poslední turnaj vyvolal  přibližně stejně kontroverzí, jako ten evropský. Stále například není jasné, kdo bude brát "více bodů" za zápas o 5. místo, který se nejprve neuskutečnil, nakonec byl přeložen na úterní večer, jak jsme informovali ve článku. Bláznivý turnaj jinak mnoho překvapení neukázal, tím nejpříjemnějším byli v prvotních fázích Entropiq, jejichž východoevropská sestava trápila favorita za favoritem. Z vítězství na turnaji se raduje "král online doby" Gambit, kterému aktuálně patří 2. místo v celkovém bodování. Stále ve vedení se nachází ruský tým Spirit, ale nebezpečně blízko se už přiblížili Virtus.Pro i NaVI, následně je bodový rozestup mezi týmy značný.

Dobré je taky připomenout, že z CIS regionu míří 2 týmy na Major se statusem Legend, 1 Challenger a 2 týmy jako Contender. Dalším turnajem ve východoevropském regionu bude StarLadder CIS RMR 2021, který začíná nakonci června.

Kompletní žebříček je přehledně zpracován na stránkách Liquipedia.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.