CS:GO

EPIC League: Jak to bude se zápasem o 5. místo? Entropiq nakonec otočili a hrát chtějí, co NAVI?

EPIC League: Jak to bude se zápasem o 5. místo? Entropiq nakonec otočili a hrát chtějí, co NAVI?
31. 5. 2021
  |  

Většina turnajů zařazených do bodování RMR pro tuto chvíli skončila. Problémy však EPIC League provází i po posledním výstřelu ve finále.

Problémy provázely nejen Flashpoint, ale také EPIC League pro region CIS. Všechno vyvrcholilo odmítnutím týmů NAVI a Entropiq hrát zápas o 5. místo, ve kterém se dělila část RMR bodů. Žádost přišla dle oficiálního vyjádření pouhých 7 minut před naplánovaným časem zápasu. Pod Tweetem od Thorina se však objevila informace od hvězdného s1mpla (NaVi), že nemají informace o zápase o 5. - 6. místo.

Organizátoři se rozhodli kontaktovat přímo Valve, jehož odpověď byla nekompromisní. Odmítnutí účasti v zápase znamená pro oba celky ztrátu všech RMR bodů, které měly získat za tento turnaj.
Po oznámení skutečností a možných postihů se nakonec Entropiq rozhodli, že do zápasu nastoupí. Natus Vincere si však stáli za svým původním rozhodnutím. Další odmítnutí a následné vyjádření Valve by znamenalo, že Entropiq dostanou větší porci bodů bez zápasu.

NaVi dostali několik hodin na rozhodnutí, případné přichystání možných termínů. Nakonec rozhodnutí zná jasně. Zápas o 5. místo bude, ale po velkých vyjednáváních. Datum a čas by měl být oznámený během několika hodin. Nicméně ano, zůstává otázkou, zda má význam takový zápas vůbec hrát. Ovšem pokud je v pravidlech zalistovaný, včetně rozdílu bodů, odehrán by být měl. Nic to nemění na několika nepříjemnostech, které musely být během turnaje řešeny.

Jde totiž o další problém, který provází organizátory EPICENTER pořadatele EPIC League, jen pár hodin poté, co se na Twitteru začaly objevovat podněty jako chybějící AntiCheat nebo žádné nahrávání komunikace.

Zdroj úvodní fotografie: EPICENTER
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.