Trackmania

O víkendu začíná Trackmania Grand League! V nejlepší lize se představí hned tři tuzemští jezdci

O víkendu začíná Trackmania Grand League! V nejlepší lize se představí hned tři tuzemští jezdci
20. 1. 2023
  |  

Po téměř šestiměsíční odmlce se vrací Trackmania Grand League! Nejlepší světová liga v této hře přichází s novým formátem v němž 8 nejlepších dvojic zabojuje o světový pohár a prize pool 23 250 EUR. V lize se představí také dva čeští a jeden slovenský jezdec.

Trackmania se po delší odmlce vrací s novou sezónou Trackmania Grand League, která začíná již tuto sobotu 21. ledna. Nejlepších 16 jezdců z celého světa reprezentujících 8 týmů se v novém 2v2 formátu poprvé představí již tento víkend, kdy celá soutěž startuje. 
Seznam jezdců TMGL. Zdroj: Twitter @TMesports
Pro české fanoušky může být tato sezóna velmi zajímavá, jelikož jednou z osmi zastoupených organizací se stali SINNERS, kteří si pod svá křídla vzali Martina "Kappa" Krompolce a Marka "tween" Pachra. Kappa zažil nejúspěšnější období v letech 2018 a 2019, kdy se mu podařilo vyhrát světový šampionát a také první sezónu TMGL. Tween je na scéně už přes 12 let a za tu dobu se mu podařilo stát se čtyřikrát vicemistrem světa (2011, 2012, 2014 a 2018). 

Třetím tuzemským jezdcem je mladičký Elconn, který bude hájit barvy britské organizace Into the Breach společně s polským kolegou Hubertem "mime" Dziedzicem. Pro našeho mladíka bude toto první sezóna mezi elitou, lze od něj však očekávat velké výsledky, jelikož ke konci loňského roku dokázal vyhrát TMWT: Showdown, který sloužil k představení nového formátu pro tuto sezónu.

Týmy zabojují v rámci sedmi hracích dnů o celkem šest postupových míst do playoff. První dva týmy si zajistí přímý postup do upper bracket final. Týmy ze třetí až šesté pozice postoupí do lower bracket quaterfinals. Poslední dva týmy budou bojovat o setrvání v lize v relegation zápasech.

První kolo se jede tuto sobotu 21. ledna a začíná se v 17:00, kdy celou sezónu odstartuje právě Elconn v závodě proti BDS. SINNERS se představí v 19:00 proti Karmine Corp.

Všechny zápasy budete moci sledovat na twitch kanále Wirtuala, závody SINNERS bude pro tuto sezónu zprostředkovávat s českým komentářem streamer Marty_vole. Druhé kolo začíná o 24 hodin později, tedy v neděli 22. ledna od 17:00.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @TMesports

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.