Trackmania

Elconn se stává vítězem Trackmania World Tour: Showdown

Elconn se stává vítězem Trackmania World Tour: Showdown
19. 12. 2022
  |  

Trackmania představila před nedávnem nový esportový formát, který uvádí 2v2 závody. Ještě před začátkem samotné sezóny se pro Grand League týmy uspořádal Showdown, který se svým parťákem ovládl mladičký čech Elconn.

Trackmania před nedávnem oznámila velké změny v rámci esportu, který se od nového roku bude jezdit formátem 2v2 závodů. První ukázkou tohoto formátu se stal Trackmania World Tour: Showdown, v němž dostali jezdci Grand League týmů možnost si proti sobě zazávodit na deseti vybraných kampaňových tratích.

Showdownu se také zúčastnili tři naši zástupci, kteří se budou snažit v příštím roce pozvednout pohár pro nejlepší Trackmania tým na světě. Za český tým SINNERS nastupuje slovenský jezdec Tween a mistr světa z roku 2018, čech Kappa. Tím třetím je devatenáctiletý Elconn, kterého můžeme najít v barvách britské organizace Into the Breach společně s polským jezdcem Mimem. 

Právě mladičký Elconn zazářil o víkendu během Showdownu, kdy se svým polským parťákem dominoval po celý průběh turnaje. Ve čtyřčlenné skupině si poradili nejdříve 4:2 s Karmine Corp, následně 4:1 se Solary a na závěr porazili SINNERS 4:2.

Dominantní jízda pokračovala i druhý den v play-off. V semifinále porazili GamersFirst 4:1 a ve finále zničili 4:0 Alliance, za které nastupuje poslední mistr světa - Australan Mudda.

Elconn a Mime si tak připsali finanční bonus 2 000€ a hlavně respekt u svých soupeřů, kteří budou muset s touto mladou dvojicí počítat.

Konečné pořadí TMWT: Showdown

  • 1. Into ´the Breach
  • 2. Alliance
  • 3.-4. Gamers First
  • 3.-4. Karmine Corp

Sezóna Trackmania Grand League startuje 21. ledna a s oznámenými tratěmi a novým formátem se bude určitě na co těšit.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.