CS:GO

ESL Challenger League: SINNERS jdou večer na nepříjemné Bulhary. Co by znamenala výhra a co porážka?

ESL Challenger League: SINNERS jdou večer na nepříjemné Bulhary. Co by znamenala výhra a co porážka?
8. 3. 2022
  |  

Zápas jara? Dost možná. SINNERS musejí udělat vše proto, aby dnes večer v rámci své skupiny ESL Challenger League porazili SKADE. Porážka by znamenala pád do nižší divize.

Včerejší porážka v úvodním zápase odsoudila SINNERS k nutnosti hráč dnešní eliminační zápas s nevyzpytatelným týmem SKADE. Bulhaři se spoléhají zejména na pětadvacetiletého hráče Simeona "dream3r" Ganeva, dalším známým jménem sestavy je třicetiletý Kamen "bubble" Kostadinov.

Vzájemná bilance obou celků hovoří ve prospěch SKADE, kteří ovládli 2x BO3 sérii, SINNERS pouze jedinou. Oficiální HLTV zápas s buhlarským týmem česká jednička v roce 2022 zatím neodehrála. Premiérová bitva bude o to důležitější. 
Poražený ze zápasu totiž padá rovnou do ESEA Advanced. Tu naposledy SINNERS hráli na jaře roku 2021. Vítěz jde do decider zápasu, ve kterém se utká s horším z dvojice Finest/SAW. A právě vítěz tohoto rozhodujícího zápasu zamíří do play-off, zatímco poražený půjde do baráže.

Rozpis zápasů ESL Challenger League Group D:

Opening zápasy:
  • SINNERS 0:2 Finest
  • SAW 2:0 SKADE
Elimination Match:
  • SINNERS vs. SKADE - poražený padá do ESEA Advanced
Winners Match:
  • Finest vs. SAW 
Decider Match:
  • Poražený Finest/SAW vs. Vítěz SINNERS/SKADE - poražený míří do baráže, vítěz do play-off

Celkově se s novým formátem zvětšuje propustnost mezi ESEA Advanced a vyšší ESL Challenger League (bývalá ESEA Premier). Ze čtyř skupin ligy se níže totiž podívají hned 4 poslední celky. Další 4 ze 3. míst skupin bude čekat baráž.

Přímý přenos zápasu budete moci sledovat tradičně na Twitch kanále SINNERS_Esports v anglickém jazyce. Českou verzi vysílání si připravuje portál PLAYzonecz na svém kanále. Zápas "o všechno" startuje v 19:00.



Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.