CS:GO

ESEA Pátečník: Dynamo Eclot vzdalo play-off Advanced, Sampi kontumačně prohráli v Main

ESEA Pátečník: Dynamo Eclot vzdalo play-off Advanced, Sampi kontumačně prohráli v Main
9. 12. 2022
  |  

Smutný pohled na vyřazovací části ESEA Advanced a ESEA Main. Jediní dva česko-slovenští zástupci v boji o postup výše totiž museli kontumovat své zápasy. Jak situace nakonec dopadla?

Měla to být snaha bojovat o prestižní ESL Challenger League Europe, ve které by potažmo mohl další česko-slovenský zástupce doplnit tým SINNERS. Sny se však rozplynuly prakticky v jediném okamžiku. 

Poté, co Lukáše "capseN" Koláčný oznámil na sociálních sítích, že se nemůže z rodinných a osobních důvodů dalších zápasů v nejbližší době účastnit, bylo jasné, že Dynamo Eclot musí využít hráče ze soupisky a možnost "stand-in" nepřichází v úvahu. 

Takovou variantou byl alespoň pro jeden zápas Ondřej "ono" Bobula, týmový manažer. Bohužel tým Into the Breach byl na sílu týmu Dynamo Eclot, který do Lower Bracket ani nenastoupil, což znamenalo kontumaci a konec ve vyřazovací části.

Podobná situace dost možná čeká na Sampi, domácího zástupce v play-off ESEA Main Season 43. Velká očekávání s možností postupu do Advanced se začala rozplývat ve chvíli, kdy tým musel vzdát před startem zápas v Upper Bracket. 

"Hello, our players are at IESF World Esports Championship 2022 so we are unable to play this match," uvedl trenér Jakub "bfull" Kokoška u zápasu v play-off. Tým už v základní části forfeitnul poslední zápasy, což bylo způsobeno podobným důvodem a nyní je otázka, zda zápas v LB vůbec proběhne, anebo osud Sampi dopadne v play-off ESEA ligy stejně jako u Dynamo Eclot.

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.