CS:GO

SINNERS přejeli své soupeře a postupují do semifinále BLAST kvalifikace

SINNERS přejeli své soupeře a postupují do semifinále BLAST kvalifikace
10. 9. 2021
  |  

Začíná východoevropská kvalifikace na BLAST Premier Fall. SINNERS nastupují dnes ve skupině A, dvě vítěství znamenají postup do nedělního play-off.

Domácí jednička nastupuje z pozice nejvýše nasazeného do víkendové kvalifikace, nicméně ji nečehá nic lehkého. Obzvláště v kontextu toho, že se hraje GSL formátem BO1. Na dalších řádcích budeme coveragovat textovým souhrnem zápasy SINNERS, další souboje pak výsledky.

Coverage pátečních zápasů ve skupině A:

17:00 | SINNERS vs. NOM

Výsledek - de_mirage 16:9 (12:3)

Průběh zápasu
Do úvodního duelu ve skupině A vstupovali hráči SINNERS jako obrovský favorit. Na úvod česká jednička sice nezvládla pistol round, kombinaci beastika a Oskara na B-side však v následném force odvedla svoje a otočka byla na světě. Když k tomu přidal ZEDKO 3K ve 4. kole, zvyšoval už na 3:1 pro svůj tým.

Po další výměně kol následovala série 7 vítězných kol pro český celek. Tu přerušilo až nešťastné 13. kolo a prohra proti force buy od NOM. SINNERS se ale tímto nenechali rozhodit a postupovali k vítězství 12:3 v polovině. Na úvod té druhé NOM začali zlobit a 5 kol v řadě dramatizovalo průběh, favorit však nenechal nic náhodě a v následujících kolech už mapu doklepal do vítězného konce.

18:00 | Nexus vs. Budapest Five

Výsledek - de_mirage 16:6 (10:5)

19:00 | Loosers Match - NOM vs. Budapest Five

Výsledek - de_mirage 19:16 (5:10)

20:40 | Winners Match - SINNERS vs. Nexus

Výsledek - de_overpass 16:2 (13:2)

Průběh zápasu
SINNERS i po téměř tříhodinové tempo neztratili, ba naopak. Chuť zvítězit na nich byla stále vidět a od začátku Overpassu dominovali dění na serveru s v souboji s rumunským celkem Nexus. Vedení 7:0 bylo během pár minut na světě.

Nexus odpověděl dvěma úspěšnými roundy, nicméně následovala další šňúra od SINNERS, která je dovedla až na hranu match pointu. Ani zde se příliš česká jednička nezdržovala a po výhře 16:2 postupuje do nedělního semifinále. 

21:30 | Decider Match - NOM vs. Nexus

Výsledek - de_mirage 5:16


Přímý přenos zápasů je možné sledovat na BLASTtv, případně v české verzi na PLAYzonecz.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.