League of Legends

caPs prodlužuje smlouvu s G2 o další čtyři roky

caPs prodlužuje smlouvu s G2 o další čtyři roky
9. 12. 2021
  |  

Midlane G2 = caPs. Organizace si pojistila služby dánského hráče na další čtyři roky a ačkoliv prošla během offseason několika změnami, na této pozici nic měnit neplánují.

Organizace G2 tímto kromě krokem jasně dala najevo, že právě na 22letém caPsovi hodlá dlouhodobě stavět. Smlouva na čtyři roky je v e-sportovém prostředí poměrně nezvyklá, protože život profesionálního hráče je velmi rychlý. G2 se tohoto ovšem nebojí a do dánského midlanera vkládají velkou důvěru. Pokud zůstane po celou platnost kontraktu, bude caPs za organizaci nastupovat minimálně do roku 2025, kdy oslaví 26. narozeniny.

caPs společně s Jankosem jsou jedinými dvěma hráči, kteří přežili nepovedený ročník. Do francouzského K-Corp odešla hvězda Rekkles a nové angažmá si stále shání toplaner Wunder, spojován je nejvíce s Fnatic. Pouze support Mikyx již oznámil, že v následujícím splitu nikde hrát nebude, což nakonec vedlo k menší slovní přestřelce mezi ním a majitelem organizace Carlosem.
Na silné osobnosti midlanera byla organizace G2 postavena – Carlos ještě v dobách aktivního hráče právě na této pozici nastupoval. Štafetu po něm převzal Perkz, který se vypracoval v jednoho z nejlepších hráčů na světě, ovšem největší úspěchy týmu přišly v době, kdy nastupoval na ADC. Smlouva na 4 roky by z caPse měla udělat novou tvář týmu, na které bude stát nejenom hra, ale také i celková komunikace týmu.

Dánský midlaner v G2 působí od ledna 2020, kam přestoupil z Fnatic. Celkově se stal 6x vítězem LEC, dvakrát vicemistrem Worlds a zlato si odvezl z MSI v roce 2019. Teprve ve 22 letech je caPs jedním z nejúspěšnějších západních hráčů.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @G2Esports
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.