League of Legends

G2 drama alert! Mikyx nenašel angažmá a pustil se do hádky s majitelem Carlosem

G2 drama alert! Mikyx nenašel angažmá a pustil se do hádky s majitelem Carlosem
7. 12. 2021
  |  

Offseason v League of Legends se před Vánoci ani zdaleka neklidní. O nový rozruch se postaralo G2 duo MikyX a Carlos. Jaké jsou podrobnosti transferu supporta?

"Pro příští jaro jsem nenašel angažmá, alespoň budu mít více času na streamování," tweetl support G2 MikyX. Slovinec je jedním z hráčů, který "odnesl" neúspěšnou sezónu a pro následující ročník bude nahrazen Belgičanem Targamasem z K-Corp.
Když MikyX tento tweet psal, možná ani nečekal, jakou lavinu ve finále spustí. K situaci se vyjádřil Carlos "Ocelote" Rodriguez, zakladatel a CEO G2 Esports, který řekl, že se jim nepodařilo najít zájemce ani po snížení přestupové částky na €250 tisíc, doufá ovšem v nalezení nového týmu pro letní split.

Carlos náledně odhalil i detaily transferu, což nebývá zvykem, protože přestupová politika v League of Legends je stále poměrně veřejnosti utajená. Původní částka začínala na €1,5 milionu a postupně se snížila na €500 tisíc až na finální nabídku, která činila polovinu. Ačkoliv byl prý zájem pěti týmů, MikyX všechny odmítl. "Udělali jsme, co bylo v našich silách," uzavřel tweet Carlos.

Jenomže slovinský support viděl vše jinak. "Hmm, během offseason jste mi říkali něco jiného," vyjádřil se MikyX. A začala mela. Carlos označil odpověd jako lež, všechny informace navíc může dosvědčit díky svědkům, konkrétně zaměstnanci G2. "Všechny nabídky jsme přeposílali agentovi, odpověděl, že ani o jednu nemáš zájem. Měl bys být také upřímný a nesnažit se nasbírat plusové body," dodal Carlos.
Na poslední zprávu MikyX již nezareagoval a celá situace se uklidnila. Carlos pak celou záležitost uzavřel tím, že se nebojí názoru veřejnosti (protože jsou fanoušci obvykle na straně hráčů), ale záleží mu, aby lidé znali pravdu – a tu má dle jeho slov on-

Ať už jsou detaily transferu jakékoliv, jedno je jisté – v jarním splitu 2022 MikyX nikde neuvidíme. Mnohonásobný LEC šampion, vítěz MSI a finalista Worlds byl dlouho spojován s přesunem do NA, kde o jeho služby údajně stalo TSM. Nicméně ani tento transfer nakonec nedopadl a jeden z nejlepších západních supportů se bude půlroku věnovat primárně streamování. Nejspíše pod barvami G2, protože v týmu má stále platný kontrakt.

Foto: Riot Games

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.