CS:GO

Focus na Sampi: Mladí a zkušenost, sympatické ambice. Na více než čtvrtfinále to ovšem stačit nebude

Focus na Sampi: Mladí a zkušenost, sympatické ambice. Na více než čtvrtfinále to ovšem stačit nebude
3. 4. 2022
  |  

Sampi udělali před letošním ročníkem v CS:GO sestavě jedinou změnu, když rutk0a nahradil twist. Posílena tak byla zkušenost uvnitř týmu, který se pokusí uspět. Jak se mu bude v Sazka eLEAGUE dařit?

Organizace Sampi se rozhodla udělat ze CS:GO sekce dlouhodobý projekt. Což se jí zatím ve výsledku daří, byť z dosavadní práce zatím není příliš úspěchů. V posledních týdnech se však Sampi přeci jen dokázala uspět v Evropě, tým se kvalifikoval přes ESEA Main Play-off do 41. ročníku ESEA Advanced.

Na velký úspěch celek nedokázal navázat na offline turnaji v Bratislavě, kde skončil po skupině. Sampi se však pokusí opět zvednout v rámci základní části Sazka eLEAGUE, která za týden startuje.

Profil týmu Sampi
Největším úspěchem Sampi v Sazka eLEAGUE byl právě bronz z jarního splitu 2021. Ovšem ptoé se tým rozhodl pro řez v sestavě a následnou odměnu kádru, která výrazně omladila. Talentovaný Filip "darber" Böhm výrazně dopomohl k mladému drivu. Naopak zkušenosti v organizaci drží Richard "queztone" Strnátko a nově také Matěj "twist" Petráš, který přišel z eSuby.

Důraz bude i v Sampi kladen na kvalitního snipera, tím bude opět Martin "zur1s" Sláma.

Dosavadní výsledky Sampi v Sazka eLEAGUE:

 
Specifickým příkladem je také bratrské duo Zemkových. Tomáš jako hráč, starší Robert jako trenér. A zdá se, že synergie funguje. V létě to bude rok od projektu, který Sampi rozjeli, bude tak čas na první větší bilancování.

Úvodní zápas Sampi
Sampi s Dark Tigers budou mít tu čest otevřít ve vzájemném zápase celý letošní ročník Sazka eLEAGUE. Za týden v neděli tak budete mít možnost po 13. hodně sledovat zajímavý zápas dvou celků, jejichž ambice sahají na play-off. Získané body mohou mít v kontextu dalších týdnů cenu zlata.

Doposud v Sazka eLEAGUE Dark Tigers nikdy Sampi neporazili, nyní dostanou 3. příležitost. Tým však po aktuálním bratislavském offline turnaji musí řešit nemilý problém. Hlavní hvězdě, AWP hráči zur1sovi, byl ukraden Steam účet uprostřed zápasu.

Sestava Sampi:


  • Robert "MGNT" Zemko - trenér

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.