CS:GO

Představí se Richard "⁠shox⁠" Papillon v Česku? Apeks jako kandidát na pozvánku do Prahy

Představí se Richard "⁠shox⁠" Papillon v Česku? Apeks jako kandidát na pozvánku do Prahy
12. 8. 2022
  |  

Na jaře dokázali Apeks, jakožto jeden ze dvou pozvaných zahraničních celků, se slovenským hráčem Martinem "STYKO" Stykem v sestavě, ovládnout turnaj Tipsport CS:GO Bratislava. Představí se i v Praze? Prestiž turnaje s francouzským hráčem Richardem "⁠shox⁠" Papillonem by jen vzrostla.

Velká část Counter-Strike světa byla překvapena velkou novinkou z tábora mezinárodní organizace Apeks. Ta oznámila, že se ke slovenskému hráči Martinovi "STYKO" Stykovi přidává legendární Francouz Richard "⁠shox⁠" Papillon.

Třicetiletý Francouz, který naposledy působil v zámořském celku Team Liquid, je jedním ze třech hráčů CS:GO historie, který se účastnil všech dosavadních turnajů se statusem "Major". A nyní bychom jej mohli vidět v Praze.

Vzhledem k tomu, že pořadatel turnajové série MČR - PLAYzone, pozve na svůj turnaj Tipsport CS:GO Praha, je tým Apeks, za který hraje zmíněný slovenský hráč, žhavým adeptem. 
Za předpokladu, že pořadatel bude chtít přivést tým, který má něco společného s domácí scénou, mezi dalšími možnostmi by byli historicky například také GamerLegion, ale Patrik "ZERO" Žúdel zamířil do SINNERS

Dále by se nabídla možnost pozvat oskarův tým TITANS nebo pak jeden z tier 1 celků - MOUZ / OG. Samozřejmě by teoreticky byla možnost pozvat ruský celek Entropiq. Ve všem jde však o pouhé spekulace a na potvrzení a oficiální oznámení stále čekáme.

K tomu, abychom viděli takovou legendu na pražském turnaji, by museli Apeks přejít přes základní část, která se bude hrát online, což by neměl být problém. Následná TOP 4 by se měla odehrát v rámci Vodafone PLAYzone Arény.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook @shox

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.