CS:GO

Apeks vítají pátého hráče! Po boku STYKA nastoupí francouzská legenda shox

Apeks vítají pátého hráče! Po boku STYKA nastoupí francouzská legenda shox
11. 8. 2022
  |  

Dlouhou dobu se spekulovalo o posledním hráči týmu Apeks a celkovém vzhledu sestavy kolem STYKA. Teď je ale všem dohadům konec, norská organizace vítá ve svých řadách francouzského vítěze majoru Richarda "⁠shox⁠" Papillona.

Richard "⁠shox⁠" Papillon posílí ambiciózní sestavu po odchodu ze severoamerické organizace Liquid, kde se mu individuálně příliš nedařilo. Vítěz majoru z roku 2014 sice má svou nejcennější trofej již zaprášenou časem, nezapomenutelná jsou ale i jeho angažmá v týmech jako G2, EnVyUs, či Vitality.

"Pionýr Counter-Striku," jak byl při svém představení shox pojmenován, je tak posledním článkem zajímavé sestavy kolem slovenského Martina "STYKO" Styka, který byl právě kvůli příchodu francouzské legendy posunut na pozici IGL. Tým Apeks tak čeká hned několik zajímavých výzev, STYKO se bude muset poprat s novou rolí, shoxe čeká pokus o restart v Evropě. 

Pouhé čtyři dny je navíc v týmu i litevský mladík jL, který ve svých dvaadvaceti letech má podstatnou část kariéry před sebou. Příznivci tuzemského CSka mohou znát jL třeba díky triumfu v nedávné třetí sezoně REPUBLEAGUE s týmem ex-MAD Lions.
Věnujme se ale dále shoxovi. Ten ve svých třiceti letech již rozhodně nepatří mezi hráče, kteří potřebují nastartovat kariéru a jeho přínos týmu bude spočívat právě v předávání zkušeností. "Budu se snažit předávat STYKOvi své zkušenosti a pomoci mu v nové roli. Vím, že se může stát skvělým IGL," zmínil v rozhovoru pro týmový web nový lurker Apeks. "Stejně tak bych rád pomohl nejmladším hráčům se ještě více zlepšit. Mým cílem pro tento tým je vytvořit dobrou chemii mezi jednotlivými hráči a po malých krůčcích se posunout na Tier 1 scénu." uzavřel shox. 

Rozhodně ale nelze konstatovat, že by byl po aimové stránce pátým kolem u vozu. Francouz stále patří mezi velmi šikovné riflery a před odletem za oceán patřil mezi konzistentní střelce s čichem na killy v jádru včeliček z Vitality. Je však otázkou, zda se mu povede po nevydařené štaci v týmu Liquid znovu zazářit, nebo vlhnutí střelného prachu bude pokračovat. To ukáže až čas.

Zdroj úvodního obrázku: web apeks.gg

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.