CS:GO

Kvalifikace by měla být procházkou růžovou zahradou. Uspějí Sampi v boji o další zastávku MČR?

Kvalifikace by měla být procházkou růžovou zahradou. Uspějí Sampi v boji o další zastávku MČR?
27. 5. 2022
  |  

Kolotoč série MČR pokračuje svou druhou zastávkou, která se uskuteční online. Navzdory tomuto faktu některé z týmů dost možná odehrají turnaj z Vodafone PLAYzone arény, která byla hráčům poskytnuta a je plně připravena na turnajové využití. Zapojení prostor na Chodově je ale spíš otázkou týkající se samotné hlavní části bojů. Kdo se ale popere právě o slot v hlavínm turnaji? To rozhodne víkendová uzavřená kvalifikace pro osmičku týmů.

Uzavřená kvalifikace je rozdělena do dvou skupin, kde hlavními favority na postup bude čtveřice eSuba, Sampi, Cryptova a Dark Tigers. Naopak špička scény v podobě SINNERS, ENTERPRISE, Entropiq Prague a Dynamo Eclot již má postup do půlmilionového turnaje v kapse.

Klíč k úspěchu je jasný. Projít úspěšně Double Elimination pavoukem, který ale díky úvodním BO1 sériím může přinést hned několik překvapení. Ať už bude finálové složení turnaje Tipsport CS:GO Online, budeme jej znát v neděli, kdy jednotlivé skupiny vyvrcholí. Jaké je ale jejich jednotlivé rozdělení?

SKUPINA A

Asi nejvýraznějším jménem ve skupině A budou jednoznačně Sampi. Sestava kolem GuardiaNa by de facto jakýkoliv jiný výsledek měla považovat za selhání a jejich postup je asi nejvýraznější jistotou turnaje. Do něj však nebudou vstupovat s čistou hlavou, ve včerejším zápase totiž nestačili na SINNERS a ohlasy obou stran na sebe nenechaly dlouho čekat. I tak ale budou chtít Sampi rozjet svou prezenci na tuzemské scéně úspěšně a jakékoliv zaváhání tak vzhledem ke kvalitě pětice asi opravdu nejde očekávat.

Rozhodně to ale nebude procházka růžovým sadem, na Sampi si ve vzájemné BO1 sérii v úvodním hracím dni budou brousit zuby a šavle hráči Orde Samurai. Nenápadný mix totiž ve svém jádru má i dvě bývalé akvizice organizace Jakuba Jankta, systema s Darberem. Tak že by došlo na nějaký bratrovražedný souboj a samurajové šli do druhého kola jako vítěz úvodního zápasu?

V Bratislavě oblékal dres eSuby, na Tipsport CS:GO Online se už ale Savana ukáže se Sampi | Zdroj: Facebook @mcrpc.cz
Z objektivního hlediska to je spíše fikcí, kdo by ale rozhodně svůj úvodní duel vyhrát měl, tak je to tým Dark Tigers. Účastník Sazka eLeague sice není tím nejvýraznějším jménem uzavřené kvalifikace, kvalita a ambice na postup z ní ale rozhodně nelze upřít. Tygři spolu hrají hned několik lig a dá se očekávat, že v případě konfrontace s Orde Samurai v decideru by měli využít sehranosti a sebrat druhý postupový flek.

Asi největším outsiderem skupiny je pak celek 1DayHeroes, který sice stojí na jménech, která mají za sebou hned několik zajímavých turnajů a představení, v poslední době je ale za příslušníky české špičky považovat nelze. Navíc se proslýchá, že 1DH půjdou do turnaje se stand-inem, čímž se jejich šance na zázrak ještě zmenšují.

Rozpisy zápasů skupiny A:
- Pátek 14:30 – 1DayHeroes vs. Dark Tigers
- Pátek 16:00 – Sampi.Tipsport vs. Orde Samurai
- Pátek 17:30 – 1DayHeroes vs. TBD
- Pátek 21:00 – Dark Tigers vs. TBD
- Neděle 14:30 – zápas, který rozhodne o druhém postupujícím
V sobotu nás čeká další turnaj, takže chceme rychlé výhry a porazit Cryptovu.
Martin "zur1s" Sláma
eSuba

SKUPINA B

U skupiny B sledujeme hned dvojici výrazných favoritů, prvím z nich je bezesportu  celek eSuba, který zkrátka na předních eventech českého CSka nemůže chybět. Navíc po akvizici zur1se mohou mnohé šokovat silným double awp setupem a klidně můžou i znovu pomýšlet na medailové umístění, třeba i na podzimním turnaji.

Modrou krev doplní i abiciózní sestava Cryptovy, která by na základě vzájemných soubojů těchto dvou týmů měla jít z druhého místa. Ostravané ale v rámci Sazka eLeague vzali mapu SINNERS a modré krvi budou chtít oplatit porážku z úvodu soutěže.

První zastávku MČR cesty ovládli APEKS, na vítěze Tipsport Online si ještě budeme muset počkat | Zdroj: Facebook @mcrpc.cz
Zázraky se ale dějí, zejména pak v Counter Striku. A kdo ví, možná, že sestava Moops, obsahující zajímavá jména, zvládne favority potrápit. ZEDc, fino a outex, tahle trojice má jistě co nabídnout, otázkou je, jak jim celý turnaj sedne.

Tuto trojici celků pak doplňuje underdog v podobě Fadee Gaming, kde mezi nejvýraznější postavy patří heysek a TDH1, což v porovnání s ostatními celky rozhodně nejsou tak zajímavá jména. Je sice pravdou, že Fadee asi nelze pasovat do role postupivšího týmu, nicméně klidně mohou mnohé šokovat a přinést zajímavé CSko na vaše obrazovky.

Rozpisy zápasů skupiny B:
- Sobota 14:30 – Cryptova vs. Team Moops
- Sobota 16:00 – eSuba vs. Fadee Gaming
- Sobota 17:30 – Fadee Gaming vs. TBD
- Sobota 21:00 – eSuba vs. TBD
- Neděle 18:00 – zápas, který rozhodne o druhém postupujícím

Zdroj úvodního obrázku: Facebook @mcrpc.cz

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.