CS:GO
League of Legends
HearthStone
Valorant
Zajímavosti

Jen dva nejpopulárnější tituly a pouze jedna full-time sekce. Jak eSuba bude vypadat v roce 2023?

Jen dva nejpopulárnější tituly a pouze jedna full-time sekce. Jak eSuba bude vypadat v roce 2023?
11. 1. 2023
  |  

eSuba dnes ve vyjádření spojeného hlavně se stříbrnou CS:GO sekcí z posledního MČR a Sazka eLEAGUE dodala také informace, které nepotěšily mnoho příznivců. Tradiční domácí organizace totiž bude v roce 2023 podporovat pouze jedinou full-time sekci a dva týmy celkově.

Šok a smutek zasáhl česko-slovenskou CS:GO scénu, protože z mapy profesionálních full-time týmů zmizí eSuba. Ta pro další období volí ve hře CS:GO jinou strategii a bude podporovat pouze academy celek Youngsters. Také se z vyjádření zdá, že upouští od podpory dalších sekcí.

"V roce 2023 budeme zeštíhlovat a zefektivňovat celou naši organizaci. V rámci herních titulů se budeme soustředit pouze na dva nejpopulárnější tituly, LOL a CS:GO. Největší dopad pak tato rozhodnutí mají právě na CS:GO, kde jsme se rozhodli nepokračovat s full time sekcí," uvedl CEO organizace eSuba Bersen Hoxha v obsáhlém vyjádření

Organizace eSuba dlouhodobě podporuje sekce ve hrách jako League of Legends, CS:GO, Hearthstone, TFT nebo Wild Rift. Nyní se zdá, že minimálně dlouhodobým spolupracím s hráči z takových sekcí je konec. Stále však může teoreticky zůstat ve hře, že organizace podpoří nějakou perspektivní sekci vždy na nějaký konkrétní event nebo akci, kde by hrála pod jejími barvami. 

Z hlediska plně profesionálních full-time sekcí tak zůstává už pouze League of Legends. Zřejmě naprosto logicky, neboť v tomto herním titulu zde eSuba vládne dlouhé roky a nechce žezlo jen tak přenechat. Otázkou je, zda náklad na takovýto tým, který zde musí obstát proti velikánům jako Entropiq se zahraničními posilami nebo ambiciozním Dynamo Eclot, bude adekvátní. To ale ukáže až čas.

Zdroj úvodní fotografie: eSuba
 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.