CS:GO

eSuba vstupuje do přestupových vod. Na úvod se loučí s dvojicí luko, twist

eSuba vstupuje do přestupových vod. Na úvod se loučí s dvojicí luko, twist
10. 1. 2022
  |  

Modrá krev se jako třetí tým pouští do přestupových aktivit. Poté, co GLORE opouští celá pětice hráčů a Entropiq Prague sestavu nemění, oznamuje eSuba odchod IGL Lukáše "luko" Hrabčíka a riflera Matěje"twist" Petráše.

Jen několik hodin starou informaci týmu Entopiq Prague na přestupovém trhu, z hlediska aktuálnosti, přebíjí celek eSuba. Již dlouho kolující spekulace o konci tandemu luko, twist se stávají skutečností, tým v dnešních večerních hodinách zveřejnil informaci o jejich odchodu.

Lukáš "luko" Hrabčík je z této dvojice hráčem zkušebně starším, do sestavy pod patronátem Tomáše "benq1" Masaryka přišel v polovině ledna roku 2020, kdy střídal dres po konci organizace eXtatus. Za tu dobu si slovenský střelec společně se svými spoluhráči třikrát vybojoval pódiové umístění v Sazka eLEAGUE, loni ovládl MSR a závěr roku pečetil bronzem z MČR. Proslýchá se, že po konci v dresu s modrou hvězdou na prsou zamíří šikovný IGL do ostravské Cryptovy, kde by měl spojit síly s dlouholetým parťákem Petrem "jaro" Rauchem a Markem "kinzo" Bílkem.
eSuba skončila na MČR 2021 na třetí místě, teď se dvojice luko, twist loučí | Zdroj: Facebook esuba.eu
Matěj "twist" Petráš posílil modrou krev v úvodu minulého kalendářního roku. Do eSuby přišel po půlročním angažmá v týmu ENTERPRISE a v roli riflera se rychle dokázal sžít s ostatními články sestavy. Jeho kvality potvrzuje nejen zlatá medaile z MSR 2021, ale i dvojice bronzů z tuzemských offlinových eventů, Sazka eLeague a MČR. Konečná destinace tohoto hráče ještě není známa, nicméně pokud naváže na výkony ze zápasu proti týmu Gambit v rámci V4 Future Sports Festivalu 2021, kde na mapě Mirage stál v čele celé tabulky modré krve, rozhodně by po něm některý z předních celků mohl sáhnout.

eSuba jako taková teď bude muset velmi rychle odhalit dvojici, která odcházející duo nahradí. Veřejným tajemstvím je příchod navrátilce Lukáše "Levi" Bouři a Dominika "desty" Černého, který zanechal asi největší stopu na scéně během angažmá v eXtatusu, se kterým v roce 2019 bral zlato z MČR. Modrá krev však má na oficiality pouze krátkou dobu, již zítra je totiž v rámci vyřazovacích bojů turnaje BACK TO BACK od 16:00 vyzve dánský celek MASONIC.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook esuba.eu

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského CS:GO komentátora a redaktora.