CS:GO

eSuba potvrdila příchod nové CS:GO sekce. Má opravdu za cíl nahradit dosavadní "hlavní" sekci?

eSuba potvrdila příchod nové CS:GO sekce. Má opravdu za cíl nahradit dosavadní "hlavní" sekci?
4. 5. 2023
  |  

Organizace eSuba představila příchod nové sekce, která ji bude reprezentovat zejména v Rising Talents League. Tomáš "teCkoO" Koširer však potvrdil další zajímavou věc: „Náš tím má viacej cieľov či sú to tie krátkodobé ako napríklad byť main sekciou..." Opravdu má aktuální academy sekce, jak ji organizace nazvala, za cíl nahradit dosavadní hlavní tým?

Tomáš "teCkoO" Koširer, bývalý trenér velkého rivala eSuby v předchozích letech, kdy vedl eXtatus, se nyní bude jako kapitán starat o academy celek české organizace. Ta potvrdila příchod jeho sekce během středečního večera, přičemž Sazka Esport o tomto kroku informoval již dříve

eSuba si tak do svých řad přivedla další CS:GO tým, se kterým chce pracovat zejména v nově vzniklé tuzemské lize Rising Talents League. Avšak jsou tyto ambice dostatečné? Sám Tomáš "teCkoO" Koširer ve vyjádření k angažmá totiž uvedl: "Náš tím má viacej cieľov či sú to tie krátkodobé ako napríklad byť main sekciou alebo dlhodobé čo sa už mňa moc netýka, ale tak určite pre chlapcov mať csko ako živobytie." Nyní se tak nabízí otázka, zda opravdu má tato sekce nahradit, doposud neúspěšnou, sekce, která dříve hrála pod přezdívkou Youngsters.

V aktuální sestavě se podle dříve zveřejněných informací nachází zmíněný Tomáš "teCkoO" Koširer, který k sobě má Luboše "Tusi" Tusjaka, bývalého hráče Inside Games nebo Dark Tigers, mladého Matyáše "MATYZ" Dankovského, který v minulosti reprezentoval BRUTE a dvojici méně známých hráčů Jaroslava "OTHANN" Dragouna a Davida "spazeONE" Vargu.

Zkušený hráč, trenér a v posledních měsících a letech také host studia Y-Games PRO Series uvedl ve zbytku vyjádření následující: "Pre tusiho je to taky reštart kariéry, zatiaľ čo ostatný hráči ešte nemali tu príležitosť sa tak ukázať. Dúfam, že sa mi podarí im pomôcť naštartovať kariéru správnym smerom, predsa len sú veľmi mladý a je to len na nich. Samozrejme si uvedomujeme, že to nebude prechádzka ružovou záhradou no dáme do toho všetko v rámci možností a ak už nebudem chlapcov stíhať tak sa rád presuniem aj na pozícii trénera. V poslednej rade treba poďakovať eSube za jednanie a bootcamp, ktorý sme už stihli absolvovať a tak isto dúfam, že dlhoročný fanúšikovia esuby budú fandiť aj nám."

Organizace, která v loňském roce zažila obrovský vzestup CS:GO sekce, která brala stříbra z většiny vrcholných akcích na česko-slovenské scéně, ať již šlo o MČR, Sazka eLEAGUE nebo MSR, sice úspěšný projekt v lednu rozpustila. K předchozí academy sekci, z níž se pokouší udělat "hlavní" tým s cílem bojovat o konkurence schopnost dalších poloprofesionálních týmů, si nyní přidává další sekci, která je na velmi podobné úrovni.

Má vedení eSuby snahu držet obě sekce? Nebo se má ukázat, která je konkurenceschopnější v dlouhodobém měřítku? Je jasné, a eSuba to sama deklarovala už v lednu, že se snaží vymyslet udržitelný model fungování se CS:GO hráči a týmy. K tomu je však potřeba je nejen přivádět v mladém věku a rozvíjet jejich schopnosti, ale také je zřejmě postupně začít prodávat do lepších klubů, které budou ochotny za ně zaplatit. A zde bude otázka, zda scouting eSuby funguje natolik dobře, že se toto bude dařit. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.