CS:GO

Dvojnásobný mistr ČR Zero si dává pauzu, hlavní tým SINNERS pro nejbližší turnaje doplní outex

Dvojnásobný mistr ČR Zero si dává pauzu, hlavní tým SINNERS pro nejbližší turnaje doplní outex
24. 2. 2023
  |  

Tuzemskou jedničku po výměně forsyyho za oskara čeká další změna. Jen pár dní po vyjádření Moritze Straubeho k aktuální situaci oznamují SINNERS dočasnou změnu ve své hlavní CS:GO sestavě. „Patrik “Zero“ Žúdel se rozhodl od dnešního dne s okamžitou platností odstoupit z aktivní sestavy z osobních důvodů,“ komentovala liberecká organizace na svých sociálních sítích.

Po úterním REAL TALKU, který SINNERS zveřejnili napříč všemi komunikačními portály, již mnozí fanoušci věřili, že se situace kolem úřadujícího mistra ČR začne pomalu vracet do starých kolejí. Nejnovější oznámení ale jasně nasvědčuje pravému opaku. Po změně na pozici AWP hráče se parta vedená tomkeejsem opět objeví na herních serverech  v novém složení, do seriálu zápasů naskočí kmenový hráč SINNERS ACADEMY, outex. Možné náznaky změny v táboře Hříšníků nastínil již během středy twitterový profil CzechSlovakCS, který informoval o změně obsazení sestavy během pracců, svou předtuchu možné změny v rosteru navíc vznesl i Wango v osmém díle podcastu Za oponou esportu. Tamtamy sociálních sítí se dnes naplnily.

Zero v aktivní sestavě týmu končí po sedmiměsíčním angažmá, když v polovině července minulého roku přišel obsadit pozici riflera z týmu GamerLegion. Patrik Žúdel přitom v SINNERS nepředváděl špatné výsledky, během 159 odehraných map v zápasech pokrytých portálem HLTV.org nasbíral rating 1.06, jen málokdo by tak tipoval, že právě jeho místo se bude muset záplatovat. Kvůli pravidlu o sestavách sice mohou fanoušci SINNERS sledovat Zerovo počínání ještě v, právě probíhající, sezoně ESEA Advanced, poté se však čtyřiadvacetiletá slovenská puška nejspíš na delší dobu odmlčí. Sám hráč ale na svém twitteru bezprostředně sdílel své strohé vyjádření, že je vše v pořádku a detailnější informace o celé situaci přinese brzy. Zatím se tak dá pouze spekulovat, co za tímto rozhodnutím stálo, jedno je však jasné, znovuspojení Zera s oskarem mělo nebývale krátkého trvání.
Slovenská stopa v sestavě kolem beastika ale zůstane i pro následující turnaje, Zera totiž vystřídá krajan Patrik “outex“ Tomko. Ten by měl SINNERS vypomáhat již od ESL Challenger Melbourne. Outex má za sebou v dresu SINNES ACADEMY postup do ESEA Main, podstatnou část kariery před podpisem v Liberci pak strávil pod křídly organizace Dark Tigers. Pro mnohé ale právě tento krok může znamenat první vlaštovku implementace hráčů z akademie do hlavního týmu. Jediným týmem, kterému se zatím podařilo začlenit odchovance své dceřiné sekce, byla eSuba, jejíž sAvana aktuálně válí za Sampi. Další repríza "coachpeeku" se tak zatím nekoná.

Zdroj úvodní fotky: www.facebook.com/sinnersesports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského CS:GO komentátora a redaktora.