CS:GO

VIDEO: Bojují SINNERS víc se sebou než se soupeři? CEO promluvil o psychice za posledních 9 měsíců

VIDEO: Bojují SINNERS víc se sebou než se soupeři? CEO promluvil o psychice za posledních 9 měsíců
21. 2. 2023
  |  

Co je za problém u SINNERS? CS:GO tým se snaží najít správnou vítěznou vlnu. Podaří se na ni brzy najet? Nyní se rozhodl CEO Moritz Straube promluvit k fanouškům po dalším nepovedeném turnaji.

"Až do května minulého roku bylo všechno docela jednoduchý pro nás v SINNERS. V CS:GO obecně, hlavně pak na česko-slovenské scéně, byli jsme dominantní jednička v této oblasti a vždycky je jednodušší vyhrávat než prohrávat," uvedl Mortiz Straube, CEO SINNERS Esports ve videu, které dnes odpoledne zveřejnila sama organizace pod názvem REAL TALK /w Mo.

Den zlomu byl definitivně 24. duben 2022, kdy se nepodařilo české jedničce ukončit dobře rozjetý zápas s Bad News Eagles a prohra znamenala konec nadějí na PGL Major Antwerp 2022 (naopak výhra by zajistila účast). Od té doby tým prošel několika změnami v sestavě, což dle slov nejvyššího v managementu organizace také nepomohlo procesu návratu do optimální pohody.

"Kluci pracují s mentálními trenéry a psychology už od druhé poloviny loňského roku. Děláme to proto, abychom klukům pomohli a podpořili je i v tomto ohledu a myslím si, že klukům velmi pomáhají, ale ono to trvá, než se to všechno dá do pořádku.

 


Aktuální CEO SINNERS Esports promluvil v závěru videa také k lidem, kteří na tým nadávají v komentářích na sociálních sítích, mluvil o sázkařích, kteří jsou naštvaní, že prohráli a píší a uráží hráče, a mnohém dalším. 

Vypadá to tak, že se organizace české CS:GO jedničky snaží tlumit potenciální vzrůstající kritiku a výkřiky fanoušků směrem k hráčům. O dalších změnách v sestavě však s největší pravděpodobností nemůže být řeč. Alespoň zatím. 

Realita je však taková, že začátek roku pro SINNERS jednoduchý není. Po dlouhých měsících mezi elitou (tier 2 scény) propadla česko-slovenská sestava do ESEA Advanced, v rámci open kvalifikace na IEM Rio 2023 předvedla sympatické výkony, které však k úspěchu nevedly. Vzestup přišel na turnaji CCT North Europe Series 3, ze kterého si SINNERS odnesli $2,000 za 5.- 8. místo. 

Ovšem v posledním týdnu vyhořel v kvalifikaci na BLAST.tv Paris Major 2023, kde nedokázal ukončit dobře rozjeté zápasy, které mohly znamenat postup do uzavřené části turnaje a následně tým vyhořel i v European Development Championship Season 7, kde skončil už ve skupině.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.