CS:GO

„Cena hráčů byla nastavena v lednu. Chybu jsme neudělali,“ říká COO Ottomanská. Vyjádřil se i Jankto

„Cena hráčů byla nastavena v lednu. Chybu jsme neudělali,“ říká COO Ottomanská. Vyjádřil se i Jankto
12. 6. 2022
  |  

Sobotní zápas SINNERS se Sampi rozjel velké (Twitter) drama v osočování těch, či druhých, o tom, kdo může za ceny hráčů na česko-slovenské scéně. Nyní se ke všemu vyjádřil i majitel Sampi Jakub Jankto, stejně jako COO organizace Klára Ottomanská.

Sampi porazili po několika dlouhých hodinách SINNERS v poměru 2:1  a zajistili si tak slot v dnešním finále turnaje Tipsport Online od PLAYzone. Následoval pozápasový rozhovor, ve kterém se Tomáš "tomkeejs" Tomka nechal slyšet: „Myslím si, že s těma cenama už se jen tak nehne. To už se tady prostě doje*alo a bude to trvat minimálně pár roků, než lidi dostanou znovu rozum a pochopí, že nikdo ty hráče za tolik peněz kupovat nebude. Kromě bláznů, jako je Jankto.“ Zároveň také kritizoval herní provej soupeře.

Velmi sportovně celou situaci bral zakladatel a majitel Sampi, profesionální fotbalista Jakub Jankto. Ten se pod příspěvkem na sociálních sítích vyjádřil následovně: „Tomas je jen spatne informovany a mluvi za nej cista frustrace. Sinners prejeme uprimne za celou organizaci hodne stesti. Respekt pro nej, ze dokaze zaskocit v tezkych momentech. Cim vetsi konkurence, tim lepe pro celou scenu.“

Cena hráčů se na domácí scéně očividně ukazuje jako velký problém pro přestupy mezi jednotlivými organizacemi v TOP 6. Situace se rozjela v lednu, kdy SINNERS oficiálně v tiskové zprávě uvedli, že se David "forsyy" Bílý stal nejdražším hráčem na domácí scéně a cena se měla pohybovat v sedmimístných částkách. 
Po pár měsících následovala velká rošáda na domácí CS:GO scéně, které šéfovali Sampi, jenž do svých řad přivedli řadu kvalitních domácích hráčů. Ti podle všeho levní úplně nebyli.

A právě k těmto informacím se během sobotního poledne se vyjádřila také COO organizace, Klára Ottomanská, která se na Twitteru rozepsala do několika příspěvků. V nich uvedla, že první velký přestup se stal v lednu 2022 (čímž patrně narážela na SINNERS s příchodem Davida "forsyy" Bílého), zároveň také k označení milionových hochů dodala: „Naše hráče jsme nazvali „milionový kluci“. Pokud je to metafora, či nikoliv, mohou všichni jen spekulovat. Nikomu, kromě zasvěceným nejsou známy přesné částky. Z naší strany nedošlo k žádnému pochybení a částka za Matyse byla potvrzena na základě vyjádření manažerů EP.“ 

Přestupová suma za MATYSe v té době měla dle informací sazkaeleague.cz a následného potvrzení od ENTERPRISE překonat prodej předchozího transferu mezi SINNERS a ENTERPRISE.

Zdroj úvodní fotografie: Archiv Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.