CS:GO

Velká bitva a následný trashtalk. SINNERS padli 1:2 se Sampi, ti mají první šanci na titul

Velká bitva a následný trashtalk. SINNERS padli 1:2 se Sampi, ti mají první šanci na titul
12. 6. 2022
  |  

Sobotní semifinálové bitvy Tipsport CS:GO Online 2022 přinesly neuvěřitelnou podívanou mezi SINNERS a Sampi, která skončila vítězstvím slovenského superteam. Ten vyzve ve finále Dynamo Eclot.

Slovenské sestavě Sampi se přes několik prodloužení na každé mapě podařilo udolat SINNERS a vítězstvím 2:1 v rámci semifinále turnaje Tipsport CS:GO Online 2022 si zajistili účast v prvním finále.

Česká jednička může být smutná částečně, volba a sázka na trenéra do sestavy místo hráče byla její volba, přesto výkony, které hráči předvádí, nejsou ani zdaleka průměrné, ale oproti jiným na domácí scéně stále nadprůměrné. Poprvé však budou SINNERS chybět ve finále turnaje od PLAYzone, kterého se zúčastnili.

Velmi dobrý výkon předvedl zejména mladý a talentovaný Michal "T4gg3D" Vrzal, který si připsal více než 90 killů, přes 100 killů nastřílel David "forsyy" Bílý, to však na úspěch SINNERS nestačilo. V zápase o 3. místo bude na SINNERS čekat eSuba (15:30), Sampi jdou ve finále na Dynamo Eclot (19:00).
Semifinálová bitva, která patřila k tomu nejlepšímu, co domácí scéna kdy viděla, neskončila jen na serveru. Následoval totiž trashtalk mezi hráči a organizacemi, který vyvolala poznámka Tomáše "tomkeejs" Tomky: „Myslím si, že s těma cenama už se jen tak nehne. To už se tady prostě doje*alo a bude to trvat minimálně pár roků, než lidi dostanou znovu rozum a pochopí, že nikdo ty hráče za tolik peněz kupovat nebude. Kromě bláznů, jako je Jankto.“

Vypadá to, že na domácí scéně roste rivalita i nervozita všech stran. Ceny hráčů, které v posledních měsících přesáhly miliony korun, zamezují týmům sahat tak snadno pro "vnitrostátní" přestupy a často se týmy musí ubírat zahraniční cestou, která by mohla být v některých ohledech levnější.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.