CS:GO

Bratislavské finále: Sampi potřebují přerušit sérii, Dynamo Eclot chce naskočit do role jedničky

Bratislavské finále: Sampi potřebují přerušit sérii, Dynamo Eclot chce naskočit do role jedničky
28. 5. 2023
  |  

Během nedělního odpoledne budeme znát mistra Tipsport CS:GO Bratislava, kterým se stane jeden z dvojice týmů SINNERS & Dynamo Eclot, a také uvidíme boj o bronz mezi Sampi a Entropiq.

Nejprve bude v bratislavském Auparku probíhat boj o třetí místo. Do něj po porážkách s Dynamo Eclot, respektive SINNERS, padly týmy Entropiq a Sampi. Právě tyto celky si to rozdají o bronzové medaile, větší část MČR bodů a prizemoney.

Byť se v tomto zápase dá motivace obou na první dobrou hledat jen těžce, Entropiq se nebudou chtít nechat zahanbit, byť defacto v této sestavě hrají naposledy. Ostatně si Sampi museli zkousnoust těžkou porážku od SINNERS i večerní kontumaci v CCT West Europe Closed Qualifier, ale dnes budou chtít přerušit negativní sérii na LAN akci, a zároveň před domácím publikem vystřílet umístění na bedně. 

Nicméně podobně jako včera, i dnes může dojít na velký problém. Sampi mají od 10:30 naplánován zápas v CCT North Europe Series 5 Closed Qualifier, přičemž od 13:00 už by je měl v kině čekat zápas o bronz. Nezbývá než držet palce, aby se situace vyvrbila pro česko-slovenského zástupce úspěšně.

Ve finále jde v případě obou týmů o hodně. Jednak se defacto dá říct, že vítěz bude / zůstane na pomyslném trůnu domácí česko-slovenské scény. Minimálně za první polovině roku. Druhak si vítěz na své konto připíše 250 000 korun (poražený 100 000 korun), ale zároveň získá i slot do ESL Pro League Season 18: European Conference, což je velké lákadlo. A v neposlední řadě si vítěz také připíše důležitý bod do Tipsport GrandSlam.

Poslední vzájemný zápas mezi SINNERS a Dynamo Eclot dopadl vítězstvím druhého celku v poměru 0:2, díky čemuž si pardubická organizace vystřílela titul na Tipsport CS:GO Praha 2023.

Program Tipsport CS:GO Bratislava:

  • 13:00 - O 3. místo - Entropiq vs. Sampi
  • 16:00 - Finále - SINNERS vs. Dynamo Eclot

Přímý přenos závěrečného hracího dne Tipsport CS:GO Bratislava 2023 začíná krátce po obědě programovým studium na Twitch kanále PLAYzoneCZ i na místě. První zápas dnes se následně odehraje od 13:00.

 


Zdroj úvodní fotografie: Facebook @Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.