CS:GO

AORUS MČR Tour končí vítězstvím eSuby, která si tak zajišťuje přímý slot na podzimní MČR

AORUS MČR Tour končí vítězstvím eSuby, která si tak zajišťuje přímý slot na podzimní MČR
4. 7. 2021
  |  

Letošní druhá MČR Tour měla určitě určit dalšího postupujícího na finálový event agentury PLAYzone na podzim letošního roku. Doposud byl jistým postupujícími pouze tým SINNERS.

Po úvodním pátečním rozstřelu do mistrovské části postoupili všichni favorité, kteří si to měli ve 2. skupinách rozdat o následné play-off. Spousta změn v tuzemských týmech značila postupné sehrávání, které může po létě vygradovat ve vyrovnané zápasy. Ty a mnohé náznaky překvapení jsme viděli už nyní.

Solidně se prezentovali Dark Tigers, kteří se ukázali ve velmi pozitivním světě, stejně jako GLORE. Oba zmíněné týmy to právě dotáhly až do TOP4, kde padly v semifinále s favority. 
Do finále postoupili ve výsledku 2 největší favorité, kteří před turnajem ale udělali každý změnu. Do eSuby za dosavadního in-game-leadera jara přišel bývalý hráč Sampi Pechyn, o čemž jsme informovali v průběhu týdne. Stejně tak ENTERPRISE získali dvojici hráčů z BRUTE, minimálně pro tento turnaj.

Vzájemná BO3 série měla být tak příjemným vyvrcholením celého víkendu na domácí scéně. Dramatickou koncovku první mapy zvládli hráči eSuby, kteří porazili ENTERPRISE 16:14 na mapě Nuke. Drama mělo pokračovat na Overpassu, ale eSuba z druhé mapy série udělala tah na jednu branku. V jednu chvíli byl poslední jmenovaný tým už ve vedení 13:0. ENTERPRISE si sice pár kol dokázali připsat. Na finálním skóre a postupujícím na MČR už se nic nezměnilo. Druhý slot na letošním MČR bude patřit eSubě.

Zdroj úvodní fotografie: twitch.tv/playzonecz
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport