CS:GO
PGL Major 2022

100 dní forsyyho v SINNERS. Skončil čas hájení, uspěje na top tier scéně?

100 dní forsyyho v SINNERS. Skončil čas hájení, uspěje na top tier scéně?
21. 4. 2022
  |  

David "forsyy" Bílý slaví v těchto dnech jubileum v podobě 100 dní u české jedničky, týmu SINNERS. Jakých 100 dní to bylo a co bude nyní? Oslaví "výročí" postupem na PGL Major Antwerp 2022?

Role AWP hráče je podstatná napříč spektrem Counter-Strike týmů bez ohledu na tier, své by o tom mohli vyprávě domácí celky, které v některých případech stále tápou a klíčovou roli nemají obsazenou. 

Nahradit legendárního Tomáše "oskara" Šťastného není jednoduchý úkol, ale nejmladší člen sestavy SINNERS, David "forsyy" Bílý, výzvu přijal. „Byla to otázka času! Nejdu oskara nahradit, ale přicházím jako forsyy,“ uvedl v rozhovoru pro Sazka Esport mladý sniper.

Statistiky forsyyho v historii Sazka eLEAGUE

SINNERS letošní rok začali sympatickými výkony v turnajích Malta Vibes Knockout Series 5 a 6, v obou sériích dokázal celek dojít až do TOP 4. Jednou padl s K23, podruhé se Spirit. 

Poslední zmíněný tým však SINNERS porazili 16:14 ve finálovém zápase PGL Major Antwerp 2022: European RMR - Open Qualifier #2, v té době již z vědomím toho, že tým poletí do Rumunska. Angažmá Davida "forsyy" Bílého tak začalo ve velkém stylu. Další výsledky nebyly nikterak oslnivé, prohry v ESL Challenger League Season 40 a nutnost hrát baráž nebo nepovedená BLAST kvalifikace.

Jednou z posledních mezinárodních konfrontací bylo finále bratislavského Tipsport Cupu, kde sice obecně sniper SINNERS zazářil a v HLTV ratingu patřil k nejlepším. Ve finálovém zápase se však mašina zadrhla a skončila s negativním K / D +- (22 - 33). Právě takovéto zápasy proti zkušeným mezinárodním celkům musí forsyymu sednout, aby SINNERS mohli pomýšlet na úspěch, nejen v Bukurešti na PGL Major Antwerp 2022 EU RMR "B". 

Rozdíl mezi v soubojích proti zahraničním a domácím celkům dokázal forsyy vzápětí v Sazka eLEAGUE, kdy nejprve K/D 1,69 vyprášil Entropiq Prague, posléze proti Dark Tigers zaznamenal dokonce K/D 2,58. Celkově za HLTV zápasy v roce 2022, tedy za dobu angažmá forsyyho v SINNERS, podařilo dvacetiletému hráči získat K/D Ratio 1,39 s 27% HS úspěšností a v průměru 80 poškození za kolo.

Přichází čas na celký úspěch jak pro samotného hráče, tak pro českou organizaci? Cesta na PGL Major Antwerp startuje už dnes po obědě soubojem s HEET. Zápasy SINNERS můžete sledovat na oficiálním CZ/SK streamu, který produkuje Czech News Center (Sazka eLEAGUE) díky spolupráci se Sazka Esport.


Zdroj úvodní fotografie: Facebook @SINNERS_Esports

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.