CS:GO

ZywOo zařídil otočku proti Cloud9. Ve finále IEM Rio Vitality vyzvou Heroic

ZywOo zařídil otočku proti Cloud9. Ve finále IEM Rio Vitality vyzvou Heroic
23. 4. 2023
  |  

Intel Extreme Masters v brazilském Riu míří do samotného finále. Po sobotních semifinálových zápasech končí oba nasazené týmy.

V 19 hodin nastoupí do finálové BO3 série Heroic a Vitality. Na jedné straně stojí evropská směsice hráčů z Vitality, za které řádil hlavně Spinx, zejména v posledních zápasech ale tým táhl Mathieu "ZywOo" Herbaut, k němuž se přidal Peter "dupreeh" Rasmussen. Na druhé straně řádil hlavně stavn, proti NAVI ho však statisticky mírně předčili TeSeS a sjuush.

V semifinálové sérii NAVI a Heroic došlo k velkému dramatu hned na první mapě, když na vlastním picku dotáhl dánský celek vítězství 25:22. Na druhé mapě už byli NAVI pro Heroic jednoduchým soupeřem, když Heroic dokázali vydolovat na Ancientu za obranu rovnou 14 kol a bez větších problémů nakonec postoupit do velkého finále.

 


Vitality v souboji o druhé postupové místo museli otáčet proti Cloud9, kteří zvítězili na úvodním Infernu jasně 6:16. Vše vypadalo ztraceně, když právě ruská sestava držela vysoké vedení 12:3 i na Vertigu, ale Vitality dokázali díky perfektní exekuci za teroristy nejprve srovnat a následně ovládnout i prodloužení, díky čemuž si vynutili rozhodující mapu Overpass.

Ačkoliv ani předtím francouzský sniper hrál více než slušně, na rozhodující mapě se rozestřílel opravdu neskutečně. Řadou clutchů a výbornou muškou byl právě ZywOo největší hvězdou v obratu Vitality a po výhře 2:1 míří Vitality za velkou trofejí. Finále je možné sledovat s českým komentářem, případně jej naladíte i v angličtině. Startujeme v 19:00! 

Zdroj úvodní fotografie: ESLCS / Twitter


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka