League of Legends
LoL Worlds

Znovu na Island? Worlds 2021 by se mělo odehrát na stejném místě jako MSI

Znovu na Island? Worlds 2021 by se mělo odehrát na stejném místě jako MSI
7. 9. 2021
  |  

Nejlepší světové týmy League of Legends se zřejmě vrátí na Island. Podle zatím nepodložených informací by tento ostrov měl znovu hostit mezinárodní turnaj, tentokrát největší z největších – Worlds.

Před časem na veřejnost vyšla zpráva, že Riot Games kvůli obavám z pandemie Covidu-19 musí Číně vzít pořadatelství Worlds 2021 a přesunout jej do Evropy. Nyní se začíná rýsovat konkrétní podoba turnaje, který by se podle všeho měl odehrát na Islandu.

S tímto ostrovem má Riot Games pozitivní zkušenosti a pravděpodobně se rozhodl jít na jistotu. V probíhajícím roce Island hostil již turnaje VALORANT Masters či MSI. Vzhledem k malému organizačnímu času není mnoho prostoru pro experimenty, přesun z Číny do Evropy byl totiž doslova oznámen za pět dvanáct.
Pandemie Covidu-19 je navíc nevyzpytatelná a létání po Evropě je pro produkční tým i samotné organizace rizikové. Takto se turnaj odehraje na jednom místě, kde budou všichni moci být v izolaci.

Pokud jsou zprávy kolující internetem pravdivé (Riot Games ještě musí všechno potvrdit), Worlds 2021 se uskuteční v termínu od 5. října do 6. listopadu. Hlavním dějištěm bude Laugardalshöll Indoor Sporting Arena v hlavním městě Reykjavík. Bohužel pro fanoušky, celý turnaj bude odehrán bez diváků na místě.

Neoficiální harmonogram:

  • Play-in: 5.10. – 9.10
  • Skupinová fáze: 11.10. – 18.10.
  • Čtvrtfinále: 22.10. – 25.10.
  • Semifinále: 30.10. – 31.10.
  • Finále: 6. listopadu

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.