CS:GO

Změny v sestavě Heroic. Na BLAST Premier World Final nastoupí bývalý hráč Astralis

Změny v sestavě Heroic. Na BLAST Premier World Final nastoupí bývalý hráč Astralis
4. 12. 2022
  |  

Kristian "⁠k0nfig⁠" Wienecke se objeví v sestavě Heroic pro závěrečný tier 1 turnaj roku BLAST Premier World Final. V týmu nahradí Martina "⁠stavn⁠" Lunda, který dostává příležitost k odpočinku a přípravě na následující sezonu.

Organizace Heroic dnes na svých sociálních sítích uvedla, že pro závěrečný turnaj roku nebude k dispozici dánský hráč Martin "stavn" Lund a náhradníkem se stává zkušený Kristian "k0nfig" Wienecke, který tak dostává po konci v Astralis šanci na nejvyšší světové úrovni.

k0nfig ještě před pár měsíci patřil a měl nadále patřit ke klíčovým postavám další dánské organizace, Astralis, na cestě zpět na vrchol. Eskapády na Maltě však znamenaly přerušení kariéry, rozvázání smlouvy s prestižním týmem a nutnost hledat další možnosti.

Už před několika týdny dánský hráč oznámil, že je připraven vrátit se pro rok 2023 zpět do akce na nejvyšší možné úrovni a nyní dostane prostor na to ukázat, že se s ním musí počítat i po zimní přestávce.

V sestavě Heroic nahradí dvacetiletého Martina "⁠stavn⁠" Lunda, k jeho pauze uvedla organizace následující: "Rozhodnutí padlo již před časem, aby si Martin po dlouhém roce odpočinul a sezóna 2023, na kterou se chceme jako tým začít připravovat dříve, byla úspěšná."

Světový šampionát BLAST Premier World Final 2022 o milion dolarů startuje v Abu Dhabi už 14. prosince. Vítěze po boji se 7 dalšími soupeři poznáme v neděli 18. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.