CS:GO

Změna ve frozenově týmu, JDC v MOUZ pokračovat nebude.

Změna ve frozenově týmu, JDC v MOUZ pokračovat nebude.
29. 6. 2023
  |  

Zatímco největší počet zraků se upíná k možné změně v NaVi, před druhou polovinou roku 2023 mění sestavy i další konkurence. Německá organizace MOUZ reaguje na nepříliš dobrý konec jarní části sezony, na bench míří bývalý hráč MOUZ NXT Jon "JDC" de Castro.

Hned v úvodu player breaku jsme informovali o změnách v OG nebo Astralis, světem otřásla i informace o změně dupreeho za flameZe. Teď se ale třese země i kolem slovenského Davida "frozen" Čerňanského, který bude v MOUZ vítat nového spoluhráče. Po patnácti měsících v týmu si již další starty nejspíše nepřipíše Němec JDC. 

Třiadvacetiletý Jon de Castro do týmu povýšil z akademie MOUZ NXT a doplnil tak frozena s dexterem, torzsim a Bymasem. Vstupenkou JDC do hlavního týmu byl bezesporu výkon na turnaji IEM Katowice 2022, který sice týmovému umístění příliš nepomohl, avšak možná kolize v týmu mezi dexterem a NBK- byla pro JDC vodou na mlýn. Jeden z možných IGL musel zkrátka z kola ven. Už po třech měsících v MOUZ se tak s týmem loučil NBK-, který následně zamířil do Falcons a jeho náhrada ťukala na dveře. 18. března JDC oficiálně přestoupil u MOUZ NXT do hlavního týmu a ihned se pod sycronem prokousal otevřenou kvalifikací až na IEM Dallas.

Ještě před startem severoamerického turnaje ale musel zkousnout nepostup přes evropské RMR na Major do Antwerp, když MOUZ nestačili v rozhodujícím zápase 1:2 na Vitality. Stejný soupeř navíc zhatil šanci na postup do play-off i v Dallasu, tam v Lower Bracketu skupiny A Vitality svému soku nedovolili ani jednu mapu. Asi největším úspěchem, který si JDC z MOUZ odnáší tak je čtvrtá pozice na Majoru v brazilském Riu, kde MOUZ podlehli budoucímu vítězi Outsiders 1:2 v semifinálové vřavě. 

Bezprostředně po oznámení odchodu na bench se JDC k situaci vyjádřil na svém Twitteru. „Nejprve chci říct, že s mým individuálním výkonem v MOUZ nejsem spokojen. I tak jsme měli několik dobrých turnajů s dobrým koncem v podobě Dallasu. Vytvořili jsme si skvělé vzpomínky a i já jsem několikrát podal dobrý výkon, ale usiluji o více, vyhrávat tituly.“ Dále de Castro popisoval hned několik událostí v MOUZ, které k jeho benchi rozhodly. Vůbec nejdůležitějším turnajem, kde je o jeho konci rozhodlo, byl IEM Dallas 2023. „Dal jsem si za cíl hrát tenhle turnaj podle sebe. Bez výčitek a ohlížení se na minulost. Během turnaje jsem zjistil, co mi umožňuje dosahovat nejlepších individuálních výkonů a tuhle rutinu si budu chtít zachovat i do budoucna. Díky mé relativně dobré hře jsem byl nakonec překvapen, že v týmu končím. I tak ale respektuji rozhodnutí o mém konci a přeji budoucí sestavě hodně štěstí, “ zhodnotil svůj konec JDC s tím, že si hledá na další sezonu nové angažmá.

Zdroj úvodní fotky: Twitter @mousesports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.