CS:GO

Životní šance? Dynamo Eclot vyzve v boji o ESL Pro League tým Eternal Fire

Životní šance? Dynamo Eclot vyzve v boji o ESL Pro League tým Eternal Fire
16. 7. 2023
  |  

Na česko-slovenského zástupce, tým Dynamo Eclot, bude čekat v rámci kvalifikačního turnaje ESL Pro League Season 18 NC Europe Qualifier turecký celek Eternal Fire. Zejména pro tuzemské hráče je to životní zápas, neboť jeho vítěz si zajistí slot v ESL Pro League Season 18.

V rámci 2. kola ESL Pro League Season 18 NC Europe Qualifier si dokázali hráči Dynamo Eclot nečekaně poradit s britskými Into The Breach a Eternal Fire přemohli francouzský celek Looking4Org v poměru 2:0. Dnes se tak dočkáme vzájemného česko-tureckého souboje o slot v prestižní ESL Pro League.

Vzhledem k % úspěšnosti na mapách se dá čekat očekávat, že v sérii neuvidíme ani jednu z dvojice map de_nuke a de_ancient. Naopak bude zajímavé sledovat, co týmy do série jako své mapy zvolí. Eternal Fire k pickování přistupují různorodě a jsou schopni si picknout od Mirage, přes Anubis až po Vertigo. Poslední zmíněná mapa by mohla být ale zvolena také od Dynamo Eclot.

Tým Eternal Fire v posledních dvou ročnících ESL Pro League nechyběl, naopak pro Dynamo Eclot by to byla premiéra a pro česko-slovenskou scénu historicky teprve druhá část (předchozí si připsali SINNERS Esports). Samotná liga ase bude konat od 30. srpna do 1. září 2023 na Maltě a mezi týmy se rozdělí $850,000.

Velkým favoritem klíčového zápasu budou vzhledem ke zkušenostem i postavení (#33) v HLTV Ranking hráči tureckého celku Eternal Fire. Stejně tak to vidí SazkaBET, který na jejich vítězství vypsal kurz 1,38:1. Naopak na Dynamo kurz 2,80:1 a to, že bychom se měli dočkat všech tří map vidí s kurzem 1,95:1.

Přímý přenos zápasu mezi tureckými hráči Eternal Fire a česko-slovenským zástupcem Dynamo Eclot můžete sledovat na Twitch kanále ESLCS už dnes (tj. v neděli) od 15:30.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.