League of Legends

BISONS na EU Masters končí, prohráli zbývající tři zápasy

BISONS na EU Masters končí, prohráli zbývající tři zápasy
21. 4. 2022
  |  

EU Masters čeká druhý týden akce. Od čtvrtka do neděle se rozhodně o všech postupujících, dnes je na programu skupina D i s BISONS.

Obrovská škoda. Určitá naděje na postup do další fáze EU Masters pro BISONS rozhodně existovala. Bohužel, klíčový duel s Unicorns of Love se těsně nepovedl a po tomto zápase bylo jasné, že španělská organizace se do play-off nepodívá. V uvolněné atmosféře poté Random a spol. odehráli poslední duel s Atleta Esports, který dopadl vítězně pro Italy.

BISONS tak končí na posledním místě skupiny se skóre 1-5. Pro novou organizaci, která poprvé byla na mezinárodním turnaji, je to určitě dobrá zkušenost do budoucna. Velmi dobře hrající LDLC i UOL však byli nad jejich síly.

Zápasy BISONS jsme sledovali živě:



Tabulka skupiny D:

  • 1. LDLC OL 6-0
  • 2. Unicorns of Love 4-2
  • 3. BISONS ECLUB 1-5
  • 4. Atleta Esport 1-5

1. Zápas: BISONS - LDLC; LDLC Win

Mistr LPL je nezastavitelný a BISONS celkem bez problémů přehrává. Španělský tým opět zvolil zajímavé championy jako Soraka či Karthus, ale individuální skill LDLC je zkrátka vyšší - Random například zemřel zbytečně 1v1 na midu. Francouzi směřují očekávaně za prvním místem.

2. Zápas: UOL - BISONS (20:00); UOL Win

Naděje jsou u konce. BISONS prohrávají také odvetu s německými UOL a už nemají šanci ze skupiny postoupit. Jednalo se o velmi vyrovanný duel, který nakonec rozhodl jeden teamfight u Barona. Končí tak jediný český zástupce na turnaji, s Atleta Esport půjde už pouze o čest.


3. Zápas: BISONS - Atleta (21:00); Atleta Win

Premiérová výhra pro italský tým, hororový druhý týden pro BISONS. Random a spol. nezvládli ani třetí zápas a s celkovým skóre 1-5 se loučí s turnajem. Uvolněná atmosféra na utkání byla znát, na topu se po dlouhé době objevil Cho'Gath a na ADC zase Xerath. Bohužel ani tyto picky k výhře nestačily, BISONS končí.

Před zápasy

Souboje o postup začínají. EU Masters svým formátem kopírují Worlds, fanoušky každý den tedy čeká 6 zápasů, které rozhodnou o dvojici přeživších. Do akce půjde i jediný český hráč na turnaji Random, toho s BISONS čeká náročný úkol - dohnat bodové manko na Unicorns of Love a přeskočit je v tabulce.

Skupině D kralují francouzští šampioni LDLC OL, kteří potvrdili roli favorita a se všemi soupeři si poradili bez ztráty bodu. Podle prognóz i dosavadních výkonů by si měli první místo pohlídat a do play-off jít v nejlepší možné výchozí pozici. 

Větší souboj se čeká právě o místo pod nimi, zálusk si dělají jak Unicorns of Love, tak i BISONS. Španělská organizace zatím na turnaji není v moc dobré formě, celkem jasně dvakrát prohráli a zvládli vyhrát až poslední duel s italskými Atleta Esport. Pokud chtějí postoupit, musí své výkony zlepšit a hlavně vrátit porážku minimálně Unicorns of Love. Záležet bude také samozřejmě na dalších výsledcích, v případě shody je možné, že uvidíme také tiebreaker.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.